Spar penger på hundeutstyr!

De fleste hundeeiere har sikkert merket at det kan være utrolig dyrt å kjøpe bra (og dårlig) hundeutstyr, og at dyrebutikker gjerne tar litt i overkant hva varen faktisk er verdt. Særlig surt er det å oppdage at du kan få en identisk vare til halvparten et annet “ulogisk” sted. Så i bloggens lille utstyrserie kommer et innlegg om ting jeg har oppdaget man kan spare penger på.

Jeg har ikke så utrolig mange sparetips, men har iallefall plukket opp noen småting 🙂 Skriv gjerne en kommentar med dine tips!

ID-Brikker

Disse koster alt fra 70 til 190 i forskjellige dyrebutikker, og det er jo virkelig en helt sinnsyk pris for en metalldings formet som et hundebein med et telefonnummer på.  I tillegg er jo dette gjerne forbruksvare da de lett kan bli borte, hvis man ikke har god nok nøkkelring på. Eller om man har massevis av halsbånd slik “noen” har, blir det dyrt å utstyre alle med tlf. nr.  Så ikke finn på å betal over 50 kroner for dette, disse kan man få til 20 kr stykket, og mindre på ebay. Søk på name tag dog ol. så får du opp masse treff. Selgerne varierer fra tid til tid så jeg nevner ingen spesifik, men jeg fikk kjøpt 6 stk til  2 dollar stykket (porto inkludert), med plass til opptil fire linjer, og i forskjellige former. For å handle på ebay bør du (eller må?) ha en paypal-konto, som gjør handelen mye sikrere.

ID-brikker fra ebay

Redningsvest

Kort fortalt: på dyrebutikken kostet den 350, på chlas olson kostet den 179. Akkurat samme redningsvest, samme merke, embalasje. Chlas olson er ofte ikke så mye billigere enn andre butikker, bare virker slik av en eller annen grunn, men kan lønne seg å sjekke her. Redningsvesten jeg kjøpte var av merket “baltic” som såvidt jeg har forstått er et annerkjent merke innenfor dette. Dette er en lett vest, med to fester under brystet og en fin svømmehjelp for min noe baktunge gutt. Hvis man drar på tur langt til havs, skikkelig heavy duty sjøfart vil kanskje en litt “tyngre” type gjøre susen, men for kanoturer, svømmehjelp og småturerer gjør denne virkelig susen.

Photobucket Photobucket

Refleksvest

200 kr for en gyselig gul greie med en liten pote i refleks? nei takk. Her er chlas olson også løsningen, for her selger de vester fra 30 til 40 kr i forskjellige størrelser, med en stor stripe  refleks på ryggen, samt reflekskant rundt hele. Refleksen er veldig bra, og fungerer like greit som de dyre typene, med feste under brystet og foran.

Chlas olson

Biltema har også refleksvest til hund, disse koster bare 20 kr, men jeg liker dem ikke like godt som chlas olson sine. Denne må man nemlig feste i halsbåndet, som gjør det upraktisk når hunden trekker hit og dit, da blir jo hele vesten vridd. Litt teit patent spør du meg. Har ikke fått testet refleksen ordentlig, men anntar den holder mål. Denne vesten er gul.

Blinkelys

Jeg synes det er helt genialt å ha et lite lys festet i halsbåndet til Casper på kveldsturer eller når han er i hagen etter det har blitt mørkt. På tur synes jeg også det er litt greit at andre blir advart om kamikazedalmis, og har sjansen til å klatre opp i et tre. Jeg kjøpte to stk lys i danmark i fjor, på tiger, til 20 kr. Et hvitt og ett rødt. Lyktene har to moduser, lys eller blink. De festes lett i halsbåndet med strikk, og disse har tålt både bading og røff behandling. Siden jeg bare hadde disse to, ble det mye bytting rundt på diverse halsbånd og seler (tenk at gamlehunden hadde ett halsbånd hele livet… stakkar 😛 ), derfor tenkte jeg å kjøpe noen flere og ha på hele “vintergarderoben”. dealextreme.com er siden jeg bestilte fra, LED-light heter de, finnes mange forskjellige typer. Jeg kjøpte noen som var like de jeg hadde, samt noen tullete “discolamper” som blinker i tre forskjellige farger. Kjempebillige, var vel rundt 3 dollar for en tipakning, samt 2 dollar for de bra, som egentlig er beregnet til sykler. Dealextreme er portofritt, bare pass på å bestill under kr.200 for å slippe toll. De har lang leveringstid, så regn med å vente flere uker.

Oppdatert: Det over skrev jeg for en stund siden, og nå har jeg testet de nye blinkelysene ordentlig. Dommen er at  de lyser fint og sterkt, men at de faktisk slår seg av på en hund i stor bevegelse, iallefall noen av dem, de jeg trodde var de beste av dem. Så kvaliteten er ikke helt på topp, og man må kanskje regne med at en eller to i pakningene ikke virker helt som de skal, men sånn ellers er det smarte små ting, bare ikke helt pålitelige. Chlas olson har også slike små sykkelykter, da får man to for 60 kr tror jeg, og er jo ikke så ille. Uansett sparer du penger på å ikke kjøpe en enkelt liten lykt på dyrebutikken, som koster hundre kroner mer bare fordi det er bilde av en pote på den.

Hundesnacks

Hvorfor betale 50 kroner for fire små inntørkede griseører når du kan kjøpe store og saftigere mye billigere, uten å måtte gå i butikken engang? Jeg kommer aldri til å kjøpe det fra rimi igjen iallefall, jeg kjøper det fra dogsnacks.no (nå hørtes jeg ut som den agenten her :P) Men seriøst, good stuff! Digre ører, grisehaler og annet digg (for hunden), til rimelig pris, rask levering og god service. Anbefales på det varmeste! Les blogginnlegg og se bilder fra første leveranse her.

Photobucket

—-

Nå skal jeg ikke gå inn på detalj eller legge inn bilder av alt man kan spare penger på innenfor hundeverdenen, for da blir det et langt innlegg. Men det lønner seg å sjekke butikker som felleskjøpet, chlas olson, biltema, ikea og europris om du er ute etter noe . Et søk på ebay er heller ikke dumt. Du finner ikke akkurat hurtta varmedekken til spotpris hos biltema, men du kan spare masse om du bare er ute etter en enkel tyggeleke, der koster den 9 kr mens du betaler 90 hos en dyrebutikk, for en leke som holder akkurat like lenge (eller kort).

Direktelinker til hundeavdelingene på butikkene nevnt i innlegget:

Hundeutstyr på Biltema (leker, børster, refleksvest mm)

Hundeutstyr på Chlas Olson (refleksvest, redningsvest, matskåler mm)

Hundeutstyr på IKEA (hundesenger, leker, matskåler mm)

Europris (canvasbur, leker mm)

Hundeutstyr på felleskjøpet (matskåler, pelspleie, leker, seler, dekken mm)

dealextreme (LED-lykter)

dogsnacks.no (griseører, haler mm)

Ps. ikke noe stygt om den gjengse dyrebutikk altså, ofte er det jo helt reale priser og, men en del er jo skremmende overpriset.

.

.

—– andre innlegg i “utstyr og tilbehør-serien”:—-

Seler


Ps. jeg skrev  i sele-bloggen at neste innlegg skulle bli om halsbånd (og kobbel), men det tar litt tid og ork å samle troppene (les halsbåndene) og ta bilder, men det kommer etterhvert. Så neste gang tror jeg at det blir “ti gode dyrebutikker på nett” eller noe slikt 🙂bloglovin

Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.