Utstyr og produkter: Seler

Som mange vet elsker jeg å kjøpe hundeutstyr, jeg må liksom ta igjen all shoppingen fra tidene da jeg gikk og drømte om hund. Så selv om Casper ikke er to år enda, har det allerede samlet seg opp endel, og da tenkte jeg å lage noen innlegg om utstyr og produkter jeg er fornøyd med, og ting jeg ikke er fullt så fornøyd med. Først ut er seler 🙂 (jeg skriver kun om seler jeg har selv).

Seler:

Free motion fra non stop dogwear Hjemmeside

Etter å ha prøvd utallige nomeseler fra diverse produsenter, fikk jeg et tips om denne selen. Dro og prøvde den, og endelig en som passet! Han trekker veldig bra i denne, langer ut, sitter supert og i det hele tatt er jeg utrolig fornøyd, skikkelig kvalitetsele, og i tillegg er den norsk 😉 Den kan justeres veldig i lengden, som gjør at den passer til hunder som er både lange og korte i ryggen. Finnes i 4 størrelser, der Casper har størrelse 6 (blå), selv om han veier 35 kilo.Selen er utviklet for trekkhunder av vorsthehund-type, derfor passer den så godt til Casper, der andre nomeseler feilet. På sidene er det også refleksstriper. Besøk produsentenes hjemmeside for mer info om selens finesser.

 

free motion trekksele

 

– –

Kenjan spor/gå-sele av lær hjemmeside

En veldig pen og solid sele i lær fra danmark. Sitter som et skudd, og smører man den en gang i mellom, og drypper en dråpe olje i låsen så holder den en halv evighet. Eneste ulempen med den er at den er litt skranglete til frislipp, litt tung, og derfor bruker jeg en annen sele til turgåing. Kenjanselen har fester på siden så den kan festes i drag. Dette er virkelig et kvalitetsprodukt, som også er pent å se på. Finnes også i svart. Den kan reguleres endel også, både i front og i brystkassen.

 

Kenjan

 

Ezydog og trixie -sele til tur/sykkel/spor nettbutikk som fører ezy dog og  Nettbutikk som fører begge selene

Ezydog selen bruker jeg mye, til tursele. Han får ikke dra i denne, og det er den heller ikke lagd for. Liker veldig godt brystplaten foran som former seg etter hundens bryst. Den er også veldig lett, slik at den er grei å slippe ham løs med. Er også bare å hive den i vaskemaskinen når den blir skitten. Eneste negative med denne er at den glir litt ned på sidene når han ikke går rett fremfor meg, men det gjør vel alle seler. Brystplaten holder seg hele tiden på plass, så det er veldig bra. Brystplaten er laget i neopren, og det er sydd reflessømmer i kantene. Finnes i mange forskjellige farger. En ting til som er veldig bra med den er at den er veldig regulerbar, så en kjempeflott sele til valper i vekst.

Trixieselen er også en veldig fin tursele, men ingen trekksele, det lærte vi på den harde måten da Casper fikk skikkelig vondt i ryggen etter en tur da denne ble brukt, og han trakk mye. Bruker den som “gi faen” sele, altså når jeg ikke orker trene på å gå pent i bånd, da får han bare holde på som han vil, trekke og gå om hverandre. Og det funker den veldig bra til, sitter supert, er myk og god, og i det hele tatt en veldig fin sele. Men ingen trekksele, iallefall ikke på lange turer.

 

trixie

trixie på Casper, ezydog øverst

 

Flere bilder av Casper i ezydog og trixie her

Det var fire gode seler, til hvert sitt bruk.

Også til slutt en sele jeg ikke er fullt så forøyd med.

Alac refleks fra felleskjøpet

Dette var Caspers første sele, som jeg kjøpte på felleskjøpet. Den er ikke polstret, og laget av stiv nylon. Grunnen til at jeg kjøpte den var at Casper var i stor vekst, og at jeg ikke ville investere i noe dyrere før han var ferdigvokst. Han skulle uansett ikke trekke enda heller. Så da kjøpte jeg denne her. Et veldig dumt kjøp, fikk lite for pengene (bortsett fra masse refleks da), for jeg kunne fått en sele fra hurtta til samme prisen. Ble litt irritert da jeg oppdaget det ja.

 

Alac reflekssele

alac reflekssele som han har vokst fra nå

 

Tilbehør:

Baggen belte x2 nettside

Også som tilbehør til sele, iallefall trekkseler, er et magebelte et must. Jeg bruker Baggen belte, og kunne ikke vært mer fornøyd! Innebygd strikk, genial festemekanisme med nødåpner, slik at man får huket av kobbelet raskt. I motsetning til de fleste andre magebelter har ikke denne en festekrok, som i min bok er et stort pluss da båndet ikke hopper av, og jeg vet om folk som har hatt andre typer belter der kroken faller av etter et års bruk. Båndet sitter trygt på og man trenger ikke være redd for at det faller ut, men man får løsnet det superraskt. Beltet er utformet slik at man får et jevnt trykk, og man kan velge mellom to styrker på dempingen. Selv har jeg x2, som er den hardeste strikken. Har man en hund som rykker og napper, er veldig sterk, eller flere stk er dette best, mens ved mindre raser er x1 best, hvis ikke vil man omtrent ikke merke dempingen. Baggen pluss nonstop er gull!

 

Baggen

 

Neste gang vil jeg skrive om halsbånd og kobbel (et kapittel for seg selv gitt, er jo halsbåndgal).

Tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.