Utstyr og produkter: Seler

Som mange vet elsker jeg å kjøpe hundeutstyr, jeg må liksom ta igjen all shoppingen fra tidene da jeg gikk og drømte om hund. Så selv om Casper ikke er to år enda, har det allerede samlet seg opp endel, og da tenkte jeg å lage noen innlegg om utstyr og produkter jeg er fornøyd med, og ting jeg ikke er fullt så fornøyd med. Først ut er seler 🙂 (jeg skriver kun om seler jeg har selv).

Seler:

Free motion fra non stop dogwear Hjemmeside

Etter å ha prøvd utallige nomeseler fra diverse produsenter, fikk jeg et tips om denne selen. Dro og prøvde den, og endelig en som passet! Han trekker veldig bra i denne, langer ut, sitter supert og i det hele tatt er jeg utrolig fornøyd, skikkelig kvalitetsele, og i tillegg er den norsk 😉 Den kan justeres veldig i lengden, som gjør at den passer til hunder som er både lange og korte i ryggen. Finnes i 4 størrelser, der Casper har størrelse 6 (blå), selv om han veier 35 kilo.Selen er utviklet for trekkhunder av vorsthehund-type, derfor passer den så godt til Casper, der andre nomeseler feilet. På sidene er det også refleksstriper. Besøk produsentenes hjemmeside for mer info om selens finesser.

 

free motion trekksele

 

– –

Kenjan spor/gå-sele av lær hjemmeside

En veldig pen og solid sele i lær fra danmark. Sitter som et skudd, og smører man den en gang i mellom, og drypper en dråpe olje i låsen så holder den en halv evighet. Eneste ulempen med den er at den er litt skranglete til frislipp, litt tung, og derfor bruker jeg en annen sele til turgåing. Kenjanselen har fester på siden så den kan festes i drag. Dette er virkelig et kvalitetsprodukt, som også er pent å se på. Finnes også i svart. Den kan reguleres endel også, både i front og i brystkassen.

 

Kenjan

 

Ezydog og trixie -sele til tur/sykkel/spor nettbutikk som fører ezy dog og  Nettbutikk som fører begge selene

Ezydog selen bruker jeg mye, til tursele. Han får ikke dra i denne, og det er den heller ikke lagd for. Liker veldig godt brystplaten foran som former seg etter hundens bryst. Den er også veldig lett, slik at den er grei å slippe ham løs med. Er også bare å hive den i vaskemaskinen når den blir skitten. Eneste negative med denne er at den glir litt ned på sidene når han ikke går rett fremfor meg, men det gjør vel alle seler. Brystplaten holder seg hele tiden på plass, så det er veldig bra. Brystplaten er laget i neopren, og det er sydd reflessømmer i kantene. Finnes i mange forskjellige farger. En ting til som er veldig bra med den er at den er veldig regulerbar, så en kjempeflott sele til valper i vekst.

Trixieselen er også en veldig fin tursele, men ingen trekksele, det lærte vi på den harde måten da Casper fikk skikkelig vondt i ryggen etter en tur da denne ble brukt, og han trakk mye. Bruker den som “gi faen” sele, altså når jeg ikke orker trene på å gå pent i bånd, da får han bare holde på som han vil, trekke og gå om hverandre. Og det funker den veldig bra til, sitter supert, er myk og god, og i det hele tatt en veldig fin sele. Men ingen trekksele, iallefall ikke på lange turer.

 

trixie

trixie på Casper, ezydog øverst

 

Flere bilder av Casper i ezydog og trixie her

Det var fire gode seler, til hvert sitt bruk.

Også til slutt en sele jeg ikke er fullt så forøyd med.

Alac refleks fra felleskjøpet

Dette var Caspers første sele, som jeg kjøpte på felleskjøpet. Den er ikke polstret, og laget av stiv nylon. Grunnen til at jeg kjøpte den var at Casper var i stor vekst, og at jeg ikke ville investere i noe dyrere før han var ferdigvokst. Han skulle uansett ikke trekke enda heller. Så da kjøpte jeg denne her. Et veldig dumt kjøp, fikk lite for pengene (bortsett fra masse refleks da), for jeg kunne fått en sele fra hurtta til samme prisen. Ble litt irritert da jeg oppdaget det ja.

 

Alac reflekssele

alac reflekssele som han har vokst fra nå

 

Tilbehør:

Baggen belte x2 nettside

Også som tilbehør til sele, iallefall trekkseler, er et magebelte et must. Jeg bruker Baggen belte, og kunne ikke vært mer fornøyd! Innebygd strikk, genial festemekanisme med nødåpner, slik at man får huket av kobbelet raskt. I motsetning til de fleste andre magebelter har ikke denne en festekrok, som i min bok er et stort pluss da båndet ikke hopper av, og jeg vet om folk som har hatt andre typer belter der kroken faller av etter et års bruk. Båndet sitter trygt på og man trenger ikke være redd for at det faller ut, men man får løsnet det superraskt. Beltet er utformet slik at man får et jevnt trykk, og man kan velge mellom to styrker på dempingen. Selv har jeg x2, som er den hardeste strikken. Har man en hund som rykker og napper, er veldig sterk, eller flere stk er dette best, mens ved mindre raser er x1 best, hvis ikke vil man omtrent ikke merke dempingen. Baggen pluss nonstop er gull!

 

Baggen

 

Neste gang vil jeg skrive om halsbånd og kobbel (et kapittel for seg selv gitt, er jo halsbåndgal).

Tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

18 Responses to Utstyr og produkter: Seler

 1. Pingback: Oppsumering av mål 2010 – nye mål 2011 « Veni. Vidi. Vici

 2. Pingback: Spar penger på hundeutstyr! « Veni. Vidi. Vici.

 3. Anniken says:

  Takk for tips! Jeg kjenner enda at jeg har lyst til å få prøvd nonstop-sela på My… Men når jeg hører om aussietisper på My sin str. som har prøvd den, blir jeg skeptisk. Men man vet jo ikke før man har prøvd hva?? Og My har jo litt brystkasse og bredde selv om hun ikke er så stor liksom. Tror jeg må tråle byen og se om ikke det er noen som har den inne så vi får prøvd! 🙂

  Baggenbelte kjøper jeg om 4 dager, du og resten av sonenfolka har frelst meg :p

  Gleder meg til flere utstyrstips! 😀

  • Lola Pagola says:

   Ja du burde prøve den iallefall 😀 den finnes i ganske små størrelser og, så kan jo godt hende den passer altså. Tropehagen zoo fører den vet jeg.
   Hundesonen burde få baggen (og dogsnacks.no) provisjon altså *ler* men vi er jo totalt frelst hele gjengen. Så du kan glede deg 😀

 4. Kaja og Ellie says:

  Ja jeg er dårlig til å ta bilder om dagen… så må skjerpe meg:-)

  Hva betalte du for Non stop free motion selen? Fant ingen priser på siden dems. har lyst at hun skal trekke på spark etter hvert. Hun er vel for ung til det nå regner jeg med (11 mnd).

  • Lola Pagola says:

   Litt for ung i år synes jeg ja, men kanskje jeg er veldig forsiktig og… jeg lot ham trekke litt da han var på Ellie sin alder, bare sånn på tur når jeg ikke orket gåpent-trening, men oppfordret ikke til trekk nei, og han var jo virkelig ikke ferdig i kroppen sin heller, er nå han begynner å bli voksen 🙂
   Jeg betalte rundt 600 kr for den 🙂 Men tror den er billigere på en nettbutikk, som jeg ikke husker hva heter lenger, sparer en hundrings. Men så blir det jo pluss porto, og man får ikke prøvd den så går vel opp i opp. Tror de har en liste over butikker som fører selen på nettsiden.

 5. Kaja og Ellie says:

  Ja skal vi satse på Large når de får dem inn igjen:-)
  Ja det var det.. jeg er ikke så god til å blogge, men vi har vurdert det.. Skal se hva vi klarer å få til i 2010:-)

 6. Kaja og Ellie says:

  Heisann.

  Veldig interessant innlegg:-)
  Hvilken str. har du i ezyselen til Casper? Står dalmatinere trenger large på siden, er det den du har? Den virket god og den var ikke så dyr:-) Bruker du baggen sele bare når han skal få trekke eller nåe dere er ute å går vanlig tur også?

  • Lola Pagola says:

   Så bra du syntes det 😀

   Jeg er faktisk ikke helt sikker på størrelsen, fordi jeg fikk den i gave, men jeg tror nok det er Large ja. Hvis det er large jeg har, så vil nok den være passe til Ellie og, Casper kunne ikke hatt den noe mindre iallefall, den er på ytterste hakkene nå. Synes ofte størrelsestabeller er litt misvisende, men Ellie er jo en liten og feminin jente (utifra bildene iallefall hehe), så da tror jeg den vil passe supert 🙂

   Bruker bare beltet når han får trekke, føler jeg får litt mer kontroll over ham da, for båndet skal jo ikke være stramt når han ikke trekker og hvis jeg har det i beltet ender det opp med at jeg må holde det uansett så det ikke skal sope i bakken. Men har brukt det litt til “gå pent” trening da, fordi han eier jo ikke impulskuntroll, og da er det greit at beltet tar imot rykk for oss begge når jeg stopper brått for at han skal slakke båndet selv. 🙂

   Ps. Når skal du og Ellie får dere blogg da??

 7. evy og Zebra says:

  åh mange fine seler ja.. Har også lyst på, sukk.. Men jeg får jo kanskje slite ut noen av de jeg har først…Kanskje jeg burde herme, god ide…
  Gleder meg til halsbåndbloggen,den må jo bare bli bra og lang..
  Sigle på Kenjan selen ja, sukk…

 8. Line says:

  ..hvor kjøpte du din?…(sånn bare for å fylle opp blogen din her….)

  • Lola Pagola says:

   *fnis* fyll opp 😀

   Kjøpte min på tropehagen zoo i trondheim, tror ikke de har den her i hamar som jeg har sett.. men det finnes en nettbutikk som selger dem da (men da får du ikke prøvd, med mindre du kommer hit da og prøver C sin:P), har ikke linken men Pia vet det sikkert, hun som tipset meg om selen.

 9. Line says:

  den ser SKIKKELIG bra ut den Nonstop-selen.. var inne og så på størrelser, men er såå lei av å kjøpe utstyr som ikke passer, så må finne en butikk de faktisk har den i..om jeg så må kjøre til Elverum.. ser de selger den der, og på Løten, men kan liksom ikke huske jeg har sett “Gerrys hund, jakt og fritid ” på Løten..så det må sjekkes… Kanskje vi kjøper en Ruffwear til spor i stede..selv om jeg falt for Kenjan selen her oppe.. den var LEKKER!!

  BRA BLOG!!:)

  • Lola Pagola says:

   Ja lurt å prøve den altså! Casper er ikke så stor av seg egentlig, så kan hende den blå vil være passe for din og. Eller rød (som er hakket mindre). Casper har jo en størrelse mindre en veiledende på den tabellen. Det så jeg da jeg kom hjem, og da klarte jeg jo å overbevise meg selv om at den ikke passet likevel 😛 Snakk om å henge seg opp. Men det gjorde den altså.
   Kenjan er kjempelekker! 😀 Skikkelig stas-sele:)

   Og takk for det ^^

 10. La til baggenbeltet 🙂

 11. Lola Pagola says:

  Hei 😀
  Er ikke så lett å finne riktige seler nei, men nå føler jeg at jeg har funnet de jeg trenger til hvert sitt bruk 😀

  Jeg bruker den øverste til spark ja, for da trekker han jo mye, eller det er iallefall meningen (men er jo viktig å stoppe hele tiden for å tisse da hilsen Casper*sukk*)
  Bruker egentlig den øverste ganske mye, pleier å gå med baggen-belte… oj den hørte vel kanskje med i dette innlegget litt… og ham i sele, så går vi i kjapt tempo og han får trekke. Tenker at det er like greit å bruke en skikkelig trekksele når jeg vet han skal trekke, istedenfor å risikere ryggen hans igjen.
  Nonstop-selen er iallefall genial, anbefaler den på det varmeste!

  Ruffwearselen (webmaster harness du mener sikkert?) er ikke noen trekksele såvidt jeg har skjønt, jeg ville absolutt gått for nonstopselen hvis det er trekksele du er ute etter altså. Kan jo hende ruffwear sin tåler litt trekk da, sånn “gifaen” sele liksom, hvor formålet ikke er å oppfordre til trekk om du skjønner, men bare la ting gå sin gang.

 12. Line says:

  WOW! me like alot! jeg sliter mildt sagt LITT med å finne en sele til vesleprikken,dvs Frida. Storeprikk fungerer fint med alt..Men Frida.. hyl. har snart prøvd ALT! har heldigvis ei venninne som jobber på hest og hund på GJøvik, så vi samarbeider og tester..( hun har halvsøstra til Frida, altså fra Shandors Ekull:)
  Men..du kjører jo litt spark med C nå..hvilken sele bruker du da????den øverste?? den ser jo flott ut da… har prøvd to ulike nome seler i ulike størrelse, og ingen fungerer. Vurderer nå en Ruffwear sele.. men vet ikke om den egner seg til noe særlig trekking… Ikke at Frida skal trekke.. men hun gjør jo det litt innimmellom…..

  Ser frem til KOBBEL-blog!!

  prikkehilsen fra Line&co.