Til alle med dalmatiner

Alle som har hunder over 2 år oppfordres til å svare på dette spørreskjemaet. Limer inn endel av skrivet fra klubben her. Resten finner du på b.la forumet . Regner kanskje med at de fleste som leser denne bloggen allerede har svart eller har tenkt å svare, men skader jo ikke å legge det ut 🙂

I flere år har vi samlet data på dalmatinere i Norge for å kunne lage såkalte avlsindekser. Det gjøres ved at eierne av hunder mellom 2 og 7 år besvarer et spørreskjema som ligger på nettet. Vi trenger data fra minst ca 500 hunder. Til nå har vi fra ca 380 og det er for lite. Så nå trenger vi hjelp fra de som ennå ikke har rapportert inn for sine egne hunder. Det gjelder også eiere av hunder som døde eller ble avlivet mens de var mellom 2 og 7 år.

Når du har klikket deg inn på skjemaet, må du passe på å legge inn korrekt registreringsnummer, ellers kan ikke rapporten brukes, siden programmet bruker kennelklubbens registreringsnummer-baserte database . Hundens navn skal ikke legges inn. Det er bare den som skal gjøre beregningene pluss undertegnede som kan se rapportene. Bjørg Heringstad, forsker ved Universitetet for Miljø og Biovitenskap på Ås, skal gjøre beregningene.

Hundens registreringsnummer finner du på stamtavlen, rett under navnet.

Med grunnlag i eiernes opplysninger skal et dataprogram sammenholde egenskaper til hunder i slekt med hverandre og sammenlikne dette med gjennomsnittet for alle dalmatinere. På det viset kan vi gjøre det lettere å finne egnede avlshunder til de som ønsker å parre sin hund.

Når du klikker deg inn, sørg for at du har god tid til å gjøre alt ferdig, for skjemaet er ganske stort. Svar på de spørsmålene som er aktuelle for din hund og husk riktig registreringsnummer. Hunder med utenlandske registeringsnummer kan dessverre ikke brukes.

Dersom du kjenner noen som ikke er på nettet, men som har en hund som kunne vært lagt inn, kan du kanskje hjelpe til?

http://www.dalmatinerklubben.no/

Så folkens, dette er viktig, uansett om hunden din skal avles på eller ikke

 

Tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.