Oppstrekkingsbilder og fôrbytte fra tørt til vått

Først oppstillingsbildet eller oppstrekking om du vil. Er jo en kjent sak at jeg er flik til å stille opp med mye strekk. Men, likevel så synes jeg det ble ganske bra, til tross for at bakbensvinklene ikke kommer til sin rett her, så viser bildet godt hvordan han ser ut nå, 3 år gammel.  Jeg er vel ikke den eneste som går og sukker henført over hvor vakker hund jeg har, men når kamera skal frem og oppstillingbilder skal tas, så ser hunden ut som en ku. Men nå synes jeg at jeg  fikk tatt et bilde der han ser ut som den hunden jeg går og beundrer dagen lang *ler* Selvutløser og fjernkontroll til kamera var tingen!

Curia's Bebop, 3 years old

også hopper vi til fôrbyttet, før  det blir mer oppstrekking og og suspekte potebevegelser til slutt.

For nå har jeg endelig fått gjort det jeg har gått og tenkt på nesten helt side jeg kjøpte ham faktisk, å begynne å rårfôre. (for dere som ikke vet hva dette er, er det et par linker under her) Grunnen til at jeg ikke har gjort det før nå, var at jeg trodde det var mye mer grisete og tungvindt enn det faktisk er. For grisete er det jo, halvtint rått invollshakk er jo ikke delikat akkurat. Men tungvint er det egentlig ikke, kjøper en 5 kg pølse, halvtiner, deler opp i posjoner, og fryser igjen. Så har han mat til en uke.
og han ELSKER det! Er ikke akkurat noen ukjent sak at dalmatinere er glad i mat, men dette tar kaka så og si. Han gleder seg sånn til måltidene! Gleder seg flere timer før middag, og glemmer at han har spist rett etterpå.
Det glir ned på et blunk, så her om dagen tenkte jeg at jeg skulle gi ham noe å jobbe med, og ga ham en 500g pølse uten å hakke den opp. Jobbe med ja… han tok den i EN jafs, og slukte den ned som en slange som spiser et stort dyr 0-o! Så det gjør jeg ikke igjen…

Og bæsjen! Herregud! Tenk å bli så begeistret for hundebæsj da! Da han gikk på tørrfôr bæsjet han nesten ut hele mengde han hadde spist, så det iallefall ut som. Det var enorme mengder! Nå? Ja nå er det omtrent miniatyrbæsj! Så små kuler og så faste! Helt utrolig…

Veiledende mengde er 2%av kroppsvekt, men jeg hørte fra flere at dette gjerne var alt for lite, så økte på. Men fra andre hold hører jeg at det gjerne er alt for lite, så da må jeg nok bare prøve meg frem. Veiledende for Casper er 700g, men han får nå 1kg om dagen nesten. Han har ikke gått opp denne uken, til tross for egentlig lite aktivitet, så blir spennende å se hva vi ender på.

Så som dere skjønner er jeg ganske begeistret, jeg ser bare fordeler, og en ulempe med dette. Ulempen er ferier og reiser. Men det løses jo egentlig bare med å kjøpe en sekk tørrfôr, og leve med bæsjen en liten stund.

Men jeg må og bare legge til at jeg ser ikke på tørrfôr som noe negativt heller, har jo tross alt gitt ham det til nå, og han har fungert utmerket, til tross for mye bæsj.

Fordeler:

 • Billig! Kontra kr 630 i måneden for tørt, blir det nå ca 450 for vått, når jeg kjøper 5kg pølser. Kanskje mindre og, hvis det blir slik at jeg skal justere ned mengden, gir ham mer enn en 40kg hund nå, driver og finner ut av hvor mye han trenger. hadde blitt svinbillig om jeg kjøpte 20kg blokker og delte opp selv, men føler meg ikke helt klar for den oppgaven 😛
 • Godt! for Casper. Som sagt elsker han det!
 • Bra for ham. Det er tilsatt vitaminer, og inneholder ikke alle de unødvendige tingene man finner i tørrfôr.
 • Naturlig, mer naturlig for en hund å spise rått kjøtt enn tørre fôrkuler.

Sikkert flere fordeler og, men dette var de største.

Anbefaler dere som har mulighet til å prøve det iallefall, er mange som fører vom og hundemat nå. http://www.vomoghundemat.no/

Og for dere som ikke aner hva jeg snakker om nå, eller bare vil lese en interessant artikkel, klikk på denne linken: Råforing , om hunden fikk velge selv.

Også tilbake til oppstrekking!

få'n a!

how long can you go...!

*kremt* heil?

gotcha!

...

Tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

9 Responses to Oppstrekkingsbilder og fôrbytte fra tørt til vått

 1. Monica says:

  Velkommen i rå klubb gjengen 🙂 Jeg angrer ikke og er veldig fornøyd. VH er genialt.

  Som alltid, fine bilder av gutten. Han er utrolig vakker.

 2. Mikkel says:

  Fôrer på V&H her, og har vel gjort det i 3.5 år nå. Tannsten har ikke vært noe problem på mine, men så får de god tilgang til bein å tygge på (enten fra frysedisken på kjøpesenteret, eller vanlig hundebein).

  • Lola Pagola says:

   Godt å høre 😀 Gir litt hill’s innimellom jeg da, er litt sløv på å ta opp, så da blir tannsten sikkert ingen issue uansett nå, håper jeg 🙂

 3. brukshunden says:

  Han er virkelig rålekker! *sukk*

  Du kommer aldri til å angre på å fòre rått. Jeg går aldri tilbake til tørfòr! 🙂

 4. Cathrine says:

  Utrolig fin dalmis! De jeg har møtt har ikke vært så fine i pelsen 😉

  Ang. råforing så er jo en ulempe at du må være nøyere med å pusse tenna hans i forhold til tannstein..
  Det er grunnen til at jeg ikke orker. Jenta mi er et mareritt å pusse tenner på :/

  • Nina says:

   Tusen takk 🙂 Han er bra i pelsen sin ja, men håper det blir litt mindre røyting nå 😛

   Ja, er en ulempe det, men tenker å løse det med en håndfull tørrfôr i ny og ne, også får han jo uansett tyggeben og kjøttben. Han er nok grei å pusse tennene på (har vel ikke prøvd ordentlig, men han er grei med det meste hehe), men er jo det at jeg glemmer sikkert å følge opp. Går an å prøve plaque off og.
   Synes iallefall ikke det med tannsten skal hindre deg i å fôre rått, er flere fordeler enn ulemper, og hvis det er eneste grunnen til at du ikke gjør det, finnes det jo mange andre måter å unngå tannsten på 😀

 5. Soppens Visdomsord says:

  Hahaha, heil er jeg enig i at det så ut som! 😛

  Fra tørt til vått skal jeg også nå! Baghera har jo alltid fått kun VogH, men Nemi har stort sett gått på tørt. Peggy har fått en blanding. Jeg har egentlig brukt ganske mye tørrfôr i mnd etter at jeg fikk Peggy, og siden ProPlan er noen rævhøl som ikke gidder å gi meg storforbrukeravtale bare fordi jeg ikke har kennelnavn, så syns jeg VogH er helt greit å helfôre på, jeg. 🙂 Så det starter vi med med en gang jeg er kvitt det lille tørre jeg har, og med en gang jeg har henta blokkene mine på onsdag.

 6. Ja det begynner å komme seg nå 🙂 Kjekt med fjernkontroll til kameraet! Så bra du har begynt med rått. 😀