Kickspark Max

Til jul fikk jeg noe jeg har ønsket meg lenge, nemlig en Kickspark Max 🙂 Fra før av har jeg en Kickbike CrossMax til sommerføre, som jeg er veldig fornøyd med, så regnet med at denne fra samme produsent ville være bra. Og det fikk jeg rett i heldigvis.

Kickspark Max

Kickspark Max

Hvorfor er denne bedre enn vanlig spark spør du kanskje?

Og bedre er den jo sånn sett ikke, det kommer rett og slett an på bruksområdet. Jeg bruker kun spark til hundekjøring, så for meg er setet unødvendig, samt båndet hekter seg fast i både setet og metallet foran hvis det blir litt slakt. Det er vel de to største ulempene med vanlig spark, ellers så fungerer jo de fint til trekk de og. Men siden bruksområdet mitt er som det er ønsket jeg meg noe som var mer tilpasset til det.

Jeg skal prøve å oppsummere noen pluss og minus i forhold til vanlig spark.

Fordeler

  • Lettere. Mye lettere! Det var faktisk litt uvant helt i starten, for jeg følte ikke at den fikk så godt feste, den fløy liksom bare oppå snøen. Man bruker mye mindre krefter på å sparke den fremover.
  • Enkel å bære/løpe med. Når det går i full fart og man f.eks skal under en grusete undergang er det veldig greit å bare kunne plukke opp sparken, og løpe over partiet istedenfor å stoppe opp.
  • Stabil. Til tross for den lave vekten, og at den er kortere enn vanlig spark så er den stabil, og jeg føler meg helt trygg på den.Vel… relativt trygg, ingenting kan redde meg hvis det kommer en katt.
  • Man kan feste på ski, til kjøring i snø.
  • Lett å legge sammen til oppbevaring eller transport.
  • Ingenting båndet kan hekte seg fast i.
  • Også en liten bonus, den er kul å se på, uten noe dilldall.

 

Ulemper

  • Det er egentlig ingen skikkelige ulemper med denne.  Hvis jeg skal sette fingeren på noe er det at den er hardere å styre enn vanlig spark, da meiene er mye stivere. Så svinger må planlegges litt bedre, men man får svingt relativt bra bare man står litt lenger bak på meiene når man gjør det. Men dette er en vanesak. 
  • Skiene. Her er det kanskje bare meg som har problemer. De er sikkert helt supre i bruk, men det har jeg ikke fått prøvd enda. Fordi jeg ikke får dem på! Jeg har virkelig ikke sjangs, sporene meiene skal inn på er alt for trange, jeg har vel strevd i tilsammen en time over tre dager. Men som sagt, de er helt sikkert bra bare de kommer på. Har og hørt at de blir slarkete og må teipes etter endel av og på-tagning, men den tid, den sorg.
  • Litt lav. For meg er den akkurat høy nok, men kunne gjerne hatt noen cm til å gå på. Lurer på hvordan den er for høye mennesker, ser for meg at det blir banankjøring.

 

Også en liten video av en av turene våre 🙂 Det var kl 11 på formiddagen eller så, men det skjønte visst ikke mobilkameraet, derfor ser det ut som det er skumring.

 

Ps. siden denne byen ikke akkurat er kjent for mange flate strekninger vurderer jeg å skaffe meg en bremsedings. Scootermatte? Noen som har noen tips om hva jeg kan kjøpe? Til bruk med en hund. Han er ikke alltid like hjelpsom i oppoverbakker, så det bør ikke være et anker akkurat.

__________________________________________

__________________________________________

Tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.