For mye hundeutstyr, surving og trekkhund

Som nevnt tidligere har vi nettopp begynt med klikkertrening. Eller begynt og begynt, har ikke gjort så mye enda. Og det er fordi jeg ville vente med å gjøre noe “drastisk” til jeg fikk boken jeg har bestilt fra canis, klikkertrening for din hund.

Siden jeg er helt fersk på dette, synes jeg det er greit å ha noe å forholde meg til før jeg begynner sånn ordentlig, så jeg kan gjøre ting riktigere med en gang. Men den boken kommer jo aldri da… den ble sendt til en annen addresse, så måtte vidresendes hit. Det ble den gjort, men nå, over en uke etter, har jeg ikke sett snurten av boken (og kobbelforlengeren med refleks). Er dritirritert på posten, kostet med nærmere 400 kroner dette. Har ikke noe sporingsnummer heller, så da gadd ikke postkontoret her å lete etter det. Sendte mail til canis og spurte om de hadde fått pakken i retur, men har ikke fått noe svar. Ræva kundeservice, og for stive priser. Jeg kommer nok ikke til å handle noe mer derfra, 59 kroner i porto synes jeg faktisk er drøyt. Og når kort-transaksjon på siden ikke fungerer, måtte jeg ovenikjøpet betale 30 kroner for å få faktura. *knurr*.

Vel vel… har kjøpt alt for mye hundeutstyr i det siste, fikk plutselig helt kick. Så da blir det knekkebrød og havregrøt på meg. Litt unødvendige ting, men også litt nyttige, i går kjøpte jeg et snørekjøre-bånd (bånd med strikk), for har begynt å la ham trekke når han går med sele, og da er det lurt med strikk, så slipper vi rykking.

Ønsker meg magebelte og, men det blir litt dyrt, så får vente med det. Veksler iallefall på seleturer og halsbåndturer, hvor han får trekke med selen, men med halsbånd tolereres ikke dette. Med selen oppfordrer jeg ham ikke til trekk, men lar være å stoppe og rette på ham når han trekker, lar det bare gå sin gang. Og det er såå deilig, er befriende å kunne ta turer der jeg slipper å være på vakt hele tiden, stoppe og vente på at han skal slakke båndet, og være konstant irritert. For har vært det i det siste, drittlei av at han trekker og er så sta.

 (en annen sta hund)

For problemet er ikke at han er så dårlig i bånd, han er ikke det. Og stort sett er det slakt, og han går fint. Men ut av det blå rykker han til, og skal bort til noe kjempespennde, og det er litt vanskelig å forutse. Ser også at han er spent til trekk ganske ofte, han holder seg i skinnet, men så plutselig glipper det… gleder meg til det blir bart, og uglatt igjen.

Nuvel, sele er iallefall deilig, han har ikke fått lov til å trekke i den før, men den lærdommen gikk jo fort ut av hjernen, er tydeligvis ikke all lærdom som er like viktig, ifølge Casper. Merker forskjell på bånd og sele nå også, for han er faktisk mye flinkere i halsbånd. Men ikke flink nok…

Har bare en litt stiv sele fra felleskjøpet, uten myk polstring. Den er nok på grensen til å være for liten og, men siden dyrebutikken her er utsolgt for hurtta sele i hans størrelse, får det vente. Og uansett har jeg ikke mer å bruke på slikt akkurat nå.

Fikk forresten enda en valpepakke (bilde i forrige innlegg) fra felleskjøpet da jeg var inne i går. Jeg elsker gratis ting, og Casper elsker vist Labb. Har ikke sett ham så ivrig på mat siden han var valp faktisk, det gikk rekordfort ned. Har vel ca 15 slike prøveposer nå, hver av dem blir et beger, altså ett måltid, så sparer litt proplan på det. Gir ham halvt om halvt nå. Får se om jeg kanskje begynner å gjøre det senere og, hvis pelsen og alt holder seg fin. Men får se.

Ok.. ang dette med å slutte å kjøpe masse hundeting, så hadde jeg et svakt øyeblikk i går, og kjøpte dette halsbåndet fra hundekroken.no. Var innom standen deres på utstillingen, og så halsbåndet Toivo hadde, bare i blå camo. Ville herme og ha grønt, men det hadde de ikke inne, så de ga meg visitkort, og sa at om jeg refererte til den dagen, skulle jeg få samme rabatt som de hadde der, 20%. Så da ble det ikke så dyrt da, 160 kr ca, pluss porto. Casper er jo gutt, og må få et guttete halsbånd for å kompensere for de gangene jeg har tvingt på ham rødt lærhalsbånd… 🙂 Dessuten har jeg for lite halsbånd (mindre enn 20 iallefall), så det var faktisk en nødvendighet. “Trenger” et hverdagshalsbånd, og siden det er laget i neopren, slik som våtdrakter, tørker det fort. Og det er jo fint for den vannhunden jeg har. Ok ok… jeg trengte en unnskyldning, jeg innrømmer det, jeg har et problem; jeg klarer ikke slutte å kjøpe halsbånd!!

 

Ps. Obama har forresten gjort rasevalg, og snart kommer det en portugisisk vannhund i det hvite hus. Virker som en artig rase det 😀

http://www.tv2nyhetene.no/snop/article2589098.ece

Tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.