En trist tur til veterinæren

I hagen bor det pinnsvin, nesten hvert år. Det er utrolig koselig, spesielt når de små barna titter frem! I år har det vært en voksen og tre små unger som har tasset rundt. I dag har tre unger dessverre blitt til to. Selv en liten, tilsynelatende uskyldig teipbit kan gjøre stor skade på et pinnsvin. Denne lille tassen hadde fått teip rundt kroppen sin, og etterhvert som ungen har vokst har teipen gravd seg dypere inn i kroppen, som har resultert i et dypt og infisert sår. Den fikk sovne inn hos veterinæren i dag, med magen full av snegler og kattemat. Mor har nå bare to unger igjen, og fikk en ekstra god dæsj med kattemat i stad. Jeg har dårlig samvittighet for at den ble avlivet, jeg føler liksom at jeg burde gjort noe mer, men samtidig så sa dyrlegen at det var det mest humane å gjøre, og at om vi skulle velge å behandle måtte det ha tett oppfølging, og det var ikke sikkert det ville gått bra da heller… jeg tror det var det riktige å gjøre, men det er ikke noe moro å se at en liten 6 uker gammel pinnsvinunge som egentlig har livet foran seg ta sitt siste pust. 

Har du funnet et skadet pinnsvin? Se på http://www.pinnsvinhjelpen.no/ og kontakt selvsagt veterinær. 

Dette bildet tok jeg i går. Da la jeg ikke merke til teipbiten, men tenkte at det var litt mange spyfluer som satt på ungen. Men så ikke noe sår, og teipen som hang etter så jeg heller ikke, da ungen var i høyt gress. Jeg er glad for at jeg oppdaget det i dag, det må ha vært vondt å gå med det såret 🙁 

Mammaen fikk en ekstra stor posjon kattemat i dag. Håper ikke hun leter alt for mye etter ungen sin 🙁 

Tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.