En sjekk hos veterinæren

På onsdag tok jeg med Casper til veterinæren, siden han har haltet veldig i det siste. Jeg hadde egentlig konkludert litt med at haltingen var en konsekvens av prolapsene i nakken, og at det bare er sånn det må være nå. Men klarte ikke helt å falle til ro med det heller, noe må jeg jo forsøke å gjøre, selv om det er litt som å kaste penger ut vinduet. Og sjansen var jo der for at det var noe helt annet og, selv om han har skader noen steder på kroppen betyr det jo ikke at han er immun mot alt annet. Dessverre. Veterinær kjente godt over ham, og merket tydelig at han hadde mindre bevegelighet i venstre forbein og skulder. Ikke overraskende. Hun sa det jeg trodde, at dette hadde med prolapsene å gjøre. Hun tøyde og presset på ham (utdannet kiropraktor på hund og), også håper vi at det går an å løse litt opp i stivheten der. Han var fin og myk de fleste andre steder langs ryggen da, så det var jo fint iallefall.

Jeg skulle se an mot helgen om han ble veldig støl og fikk vondt, for det ville tyde på at behandlingen hadde effekt, og at dette var noe som kunne være lurt å fortsette med en gang i måneden. Han var ekstra haltete og stiv samme dag, men synes ikke jeg har merket noen forskjell på ham etter det. Men siden han ble støl så vil jeg jo tro at det gjorde noe med kroppen hans, så verdt å forsøke igjen.

Det ble også tatt blodprøver av ham, og de var heldigvis fine. Men fikk vite at når de gir utslag så har medisinene allerede gjort 60% skade på organene, så det var skremmende. Jeg trodde at man kunne se det med en gang, og dermed slutte før det gikk for langt. Det er jo mulig å leve med nedsatt organfunksjon, men det er jo selvsagt noe jeg vil unngå. Akkurat dette bekymrer meg vel mer enn selve prolapsene faktisk. Så da snakket vi litt om å gå over til onsior (fra metacam), som er mildere mot organene.

Til tross for halting og litt stiv kropp så har Casper fortsatt sitt gode humør og herlige gemytt, så det er jeg veldig glad for. Han virker fornøyd med livet, og det er det viktigste 🙂

Kameraet har gått i vinterdvale, så her er et knippe bilder fra instagram 🙂

Yikes! #bigfatspider #dalmatiner #dalmatian #edderkopp

Et bilde publisert av Hedvig (@jesusisjustaguythatcutsmylawn)


 

Tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.