Børste til dalmatiner

De som har dalmatiner vet at de røyter. Og ikke bare litt. MYE!  Og dette gjør de i større eller mindre grad hele året. Så for å minske hår-mengden inni mobiltelefoner, puter, truser, sofaer og alle andre tenkelige og utenkelige steder kan det være lurt å børste igjennom hunden ute, gjerne flere ganger i uken. Noe jeg da aldri gjør. Tenker vi sier en gang i året eller noe jeg. Sist gang jeg “børstet “ham (eller klorte ham kan man heller si) var det med en slik taggete sag-greie av metall. Den tok hår, og jeg tok av. Klarte ikke å slutte, så stakkaren fikk jo litt småsår og hårløse flekker her og der fordi jeg var så ivrig. Hadde jeg fortsatt hadde han sikkert blitt skallet.

Så i dag var vi på felleskjøpet for å kjøpe noe mot edderkopper, og kom ut med det pluss en valpepakke (han er da ikke voksen enda) og børsten det er bilde av under. Denne har myke gummitupper, dermed blir det hårfjerning og massasje i ett, istedenfor skinning og kloring 😛 Jeg synes denne var like effektiv som den med ståltupper, og Casper elsket den. Så nå skal jeg prøve å huske å bruke den et par ganger i uken 🙂

(Dogman hundekarde massasje m/gummi, kr 69 på felleskjøpet)

 

Deler av dagens fangst 🙂

Casper synes og den var kul

mer vær så snill?

mmmmmm!

og litt bak på rumpa da

Hva er din favoritt- børste til dalmatiner? (Eller andre korthårsraser for den saks skyld.)

Tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

13 Responses to Børste til dalmatiner

 1. tulip says:

  Gummikarde for hest, hele 15 kroner på hooks er min favoritt til alle korthårshunder, både med og uten underull. Myk på hånda, myk på hunden, og man bare kakker av pelsen som ev setter seg i rillnene.

 2. Ida says:

  Han er så fin altså! Tross røyting håper jeg at jeg får eie en Casper en gang 😀

 3. zebra says:

  Den var jo genial:)
  Jeg bruker vanlige gummihansker slike som man vasker opp i- funker fantastisk.
  Ellers er det kjempegreit å få hunden massert, det drysser av hår:)

 4. Heidi says:

  Knall morsomme bilder av akten :-).
  Har alltid brukt sånn gummibørste på Jakko.
  Han eeeelsker det :-).
  Bra for blodomløpet er det også :-).

 5. Maya says:

  Du slipper no ihvertfall å klippe deg hele tiden, Casper. Hmmm…hundehår i undertøyet høres ikkje nokke kjekt ut. Her hjemme klager mamma på at hon får hår i maten hele tiden. Live with it, sier no bare eg…

  • Lola Pagola says:

   Si ikke det Maya! Jeg har blitt klippet ned til huden flere ganger i sommer. Mamma påstår at det er fordi andre hunder leker røfft med meg og jeg får sår, men egentlig tror jeg hun bare gjør det fordi det er gøy!
   – C

 6. Emilie says:

  Den der så jo veldig grei ut :)) Et supert tips!