Dyrlegebesøk og besøk av Nala

 

 

 

I forigårs så jeg at Casper tisset blod! Vi hadde gått ca 15 minutter, og han tisset som vanlig. Men så kom det plutselig en rød stråle! Jeg tenkte først at det måtte jo være veggen som gav av farge eller noe, så jeg spyttet på den og håpet det skulle bli rødt. Men det ble det ikke. Etter det var det normalt resten av turen.  Blod i urin er jo ikke noe særlig, og det måtte nesten sjekkes ut. Så dagen etterpå hadde jeg fått time hos veterinæren. Og der vanket det litt av hvert! Først ble det tatt blodprøve, og det måtte stikkes to ganger fordi det ikke kom blod den første. Casper var så flink! Merket jo at han absolutt ikke syntes det var gøy dette her, men han fant seg i det uten å mukke. Så ble det gjort ultralyd. Der så vi at det lå noen små ting i blæren. Så gikk jeg ut med ham for å ta en urinprøve, og det var jo artig… (nei!)… han satte ned benet i bekkenet to ganger, noe som gjorde at det kom vel mer på meg enn nedi der til slutt. Men fikk da levert en stakkarslig slump. Der ble det ikke påvist blod, men forhøyet PH-verdi. Nyrer og lever var og i tipp topp stand.

– ikke noe å si på formen iallefall!

Kom tilbake litt senere på kvelden for å ta en ultralyd til (han var litt stresset den første gangen), og for å ta røntgen, siden det var så travelt der midt på dagen. Så da fikk jeg være med inn og hjelpe. En ting er iallefall sikkert, Casper responderer ekstremt dårlig på tvang! Da går han bare i vranglås og skal iallefall ikke samarbeide:P Vi skulle nemlig legge ham ned på siden, og det måtte det tre personer til for å klare *flir* men når han først var nede så lå han kjempefint og stille, og det ble tatt et par bilder. Da ble det klart at det var ingenting som lå i urinrøret.

Veterinærattesten:
Amnese: blod i urinen
Undersøkelse: Hunden virker klinisk veldig frisk og fin. Urinprøve: ph 9. Blod: negativ. Klinisk kjemi: ua. Hermatologi: infeksjonsbilde. Ultralyd: normal prostata. Blære: små hypereceogene områder ventralt i blære: kaster ikke skygge. Rtg: ikke rtg tette steiner i blære.

Så foreløpig diagnose er urinveinsinfeksjon, og behandlingen er antibiotika og spesialfôr. 🙂 Glad jeg har en dyktig dyrlege som sjekker ut ordentlig!! 🙂 (og er og glad for at han er forsikret, er oppe i 4000 nå, inkludert medisin og fôr) Skal tilbake på mandag for å levere en ny urinprøve som skal sendes inn ett eller annet sted.

Etter en kjedelig dag for Casper i går ble det en morsommere en i dag. Han fikk nemlig ha Nala på besøk i noen timer 🙂 Artig å gå tur med begge to og, det er jo dobbelt så stilig med to dalmatinere som går pent ved siden av hverandre 😀 (og tigger i kor)

Gikk forbi en dame som lurte på hva hundene mine kostet, og jeg sjokkerte henne dypt da jeg fortalte at de ligger på 12.000. Så hun lurte dermed på om jeg var rik, eller kanskje hadde vunnet i lotto. Jeg sa at det hadde jeg ikke, hvorpå hun konkluderte med at jeg rett og slett måtte ha fått igjen mye på skatten. Jeg hadde ikke så stort behov for å forklare min økonomi til henne, så da gikk jeg videre 😛

Bookmark the permalink.

Comments are closed.