dalmatiner.vgb.no

Da har bloggen fått ny addresse, den gamle var jo noe knotete (26657.vgb.no). Har tenkt lenge på hvilken addresse jeg skulle velge, siden man bare kan velge en gang, og hadde vel kanskje tenkt å finne noe litt mer fantasifullt. Men igjen, det enkle er noen ganger det beste, og dalmatiner.vgb. it is!

Og mens jeg nå er igang, benytter jeg annledningen (så formel da gitt) til å ønske alle en fantastisk påske! Jeg og Casper drar til danmark, så det blir vel en bildespam fra favorittbyen iløpet av påsken, eller etter.

 

Casper smiler, for nå er det ferie!

Ps. Casper hadde en gjesteopptreden her; http://lolapagola.vgb.no/2009/03/29/the-amazing-batdog/ så for dere som bare leser denne, kan dere jo ta en titt over.

 

God påske!

Tagged , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to dalmatiner.vgb.no

 1. Så fint smile bilde, dalmiser er så skjønne når de gjør det:D

  Takk 😀
  Det er utrolig sjarmerende, og sååå koselig å våkne opp til det hver dag 😀

 2. Kaja says:

  God påske til dere også.
  Klem fra Ellie og Kaja

  😀

  Hva er addressen til Ellie sin blogg da? *hint hint* hihi

 3. N! says:

  Artig med negativbildet av Casper 🙂

  P.S. Hva er klikketrening?

  🙂

  Man har en klikker, en liten slik: http://images.google.no/images?hl=no&um=1&sa=1&q=clicker

  Det jeg gjør når jeg trener Casper, er istedenfor å si “flink gutt” osv, så klikker jeg når han gjør noe riktig. Klikket forbinder han med at det kommer noe godt, altså “klikk og godbit”, så da trenger jeg ikke ha godbiten klar i samme øyeblikk som han gjør noe riktig, jeg kan bruke klikket istedenfor. Slik blir treningen mye mer nøyaktig, og det er visst slik at klikket går raskere til hjernen og, til et annet punkt, slik at det sitter bedre og. Mye mer effektivt 🙂

  Jeg kan også trene på en litt annen måte. Fks. istedenfor å lære hunden å sitte ved å presse rumpen ned på gulvet, venter man til hunden tilbyr adferden selv, også klikker man, og gir godbit. Jeg har brukt shaping, som det heter, på å lære ham å spille død (han kan det ikke helt enda men), og det gjør jeg ved å belønne hver bevegelse frem mot målet, som da er å ligge helt stille på siden, med hodet ned på bakken.

  Jeg står med klikkeren i hånden, og bare ser fremfor meg. Casper lurer på hva han skal gjøre for å få klikk, og begynner å gjøre forskjellige ting, fks å sette seg. Da klikker jeg. Men så skjer det ikke noe mer, og Casper lurer på hva han må gjøre nå da. Så da legger han seg kanskje, og får klikk for det. Så legger han kanskje kroppen litt på siden, får klikk. Enda mer, klikk, tilslutt ligger han nede på siden sin, og da er vi i mål.

  Jeg “løsner” opp, altså får ham til å reise seg, også begynner vi på nytt. Veien ned mot å ligge på siden går nå mye raskere, og tilslutt tilbyr han å legge seg på siden automatisk. Når det sitter, kan jeg legge på kommando (som blir “pang pang” he he).

  Så istedenfor å fysisk tvinge ham ned, har han lært det selv, og da sitter det så mye bedre.

  Viktig å ikke trene på det samme hele tiden da, fks. spill død, for da vil det etterhvert bare bli den adferden som tilbys, og da blir det jo vanskeligere å trene på nye ting.
  Derfor veksler jeg litt, og trener litt om hverandre i økter, fks. snurr rundt. Han går nå igjennom hele spekteret sitt for å få godbit 😛

  Jeg håper jeg gjør ting riktig da, for boken jeg bestilte om klikkertrening har blitt borte i posten, derfor har jeg ikke fått trent så mye enda, er litt redd for å trene inn feil jeg da. Men tror jeg gjør det riktig. 🙂

  Det ble innmari langt, holder ikke å svare på ett enkelt spørsmål nei! 😀 For litt mer kortfattet info, se her http://no.wikipedia.org/wiki/Klikkertrening

  😛

 4. Monstermor says:

  God tur, god tur!!

  Er det Køben som er målet? Det er nemlig en av favorittene her.

  Nå blir det lett å finne deg og Casper. Legger deg til på vennelista også jeg.

  :o)

  Ja køben og omegn 😀
  Blir litt lettere nå ja, har bare dratt det ut i tilfelle jeg skulle komme på noe superlurt, men dalmatiner er jo greit da, er jo det bloggen er om 😀

  God påske, jeg legger også til deg nå, har mistet oversikten over alle her inne jeg, alle feedene mine er borte… 🙂

 5. Kristian says:

  hjortefot.vgb.no

  Endra den i januar!

  Ja jeg vet, men når du skriver kommentarer står fortsatt den gamle addressen i URL feltet 🙂 Spiller ingen rolle egentlig da, kommer jo dit man skal uansett.

 6. Kristian says:

  Det er enklere å huske den nye adressen ja 🙂

  God påske!

  Jepps 😀 Du får se til å endre addressen din du og, her står det fortsatt http://www.vgb.no/341 😉

  God påske! 😀