Hunderaser som kunne passet meg ifølge Canis – Hvilke passer deg?

Rasevelger

Huket av for:

Ønsker og bruke hunden til: Utstilling, lydighet aktivisering og moro, agility  og moro, kløv og tur

Hvor mye tid har du til mosjonering og trening av hunden: Mye (har jo tiden, men ikke alltid den blir brukt. Burde kanskje valgt middels)

Hvor stor skal hunden være?: Middels (35 – 50 cm) og Stor (50 – 70 cm)

Hva slags pels skal hunden ha?: Korthåret, langhåret

Hvor mye tid vil du max bruke på pelsstell? Middels

Allergi? Nei

På bakgrunn av opplysningene du har gitt, vil vi anbefale deg følgende raser: 

 Ps. ikke klikk på linkene, for de virker ikke.

Akita
Alaskan malamute
American Akita

Disse tre er helt uaktuelle, det er ovrhodet ikke type hunder jeg kunne tenke meg.

 
Amerikansk bulldog

Ja denne har jeg faktisk vurdert, synes det er flotte hunder, om det er av den slankere typen vel og merke. Nå husker jeg ikke navnene på de forskjellige typene, men den kraftigste blir for kraftig selv for meg, blir nesten som en stor engelsk bulldog. Men dette er absolutt en rase jeg kunne ha lyst på i fremtiden, selv om det kanskje er noen som står litt lenger frem i køen hos meg. Har dog ikke vist om denne rasen så lenge faktisk, ny for meg, så visste ikke om den da jeg valgte dalmatiner. Men ville nok blitt dalmis uansett da.

Ikke denne typen: (classic, bully)

Men denne:

Australsk cattledog
Australsk kelpie

Jeg er ikke interresert i gjeterhundtyper, og utseende er heller ikke noe som tiltaler meg.

Beauceron
Vet minimalt om rasen, men er nok ikke en type hund jeg vil ha likevel, siden det er gjeterhund.

Berner sennenhund

Nydelig rase, men pga. kort levealder utelukker jeg den, vil ikke ha en hund der man er heldig hvis den blir 8 år gammel.

Bouvier des flandres

Aldri. Alt for mye pels, og synes rett og slett ikke de er pene.

Boxer

Er ikke så glad i hunder med flat nese, men det finnes da endel boxere jeg og synes er vakre. Kunne nok også vært en type hund som hadde passet meg, men jeg kommer nok aldri til å bli en boxer-eier

Chesapeake bay retriever

Nja, skulle jeg noen gang ha en retrivertype tror jeg det blir flat eller golden.


Collie korthåret
Collie langhåret

Korthåret collie isåfall. Men er nok ikke en rase jeg kommer til å skaffe, har egentlig aldri vurdert den.


Dalmatiner

Passer meg utmerket ja 🙂

 
Dobermann

Nja, for det første hadde vel min fordomsfulle mamma (:P) aldri sluppet den inn i huset, og for det andre tror jeg ikke det er helt min type hund. Men utrolig vakre, absolutt.


Engelsk springer spaniel
Field spaniel

Nei, jeg tror nok aldri jeg kommer til å skaffe meg en type spaniel.


Finsk lapphund

Hvis jeg måtte ha spisshund, ville jeg valgt lapp. Men for det første blir det for mye pels, og for det andre er jeg ikke så voldsomt glad i spisshunder. Men de er ordentlig søte da.


Flat coated retriever
Golden retriever 

Ja muligens engang, vurderte jo golden før jeg endte med dalmatiner.

Grosser münsterländer

Nei, vil ikke ha jakthund.

Grosser schweizer sennenhund

Er vel rimelig vanskelig å oppdrive i norge, dessuten vet jeg veldig lite om rasen. Men utseendemessig kunne den nok passe meg ja, heller ikke så mye pels.

Grønlandshund

Nei.

Hovawart

Flott rase, men tror nok likevel ikke den passer meg helt. Men skal ikke si det for sikkert heller, for har jo aldri møtt en hoffe i virkeligheten.

Islandsk fårehund

Vet null om rasen, men bare navnet utelukker den.

Kaukasisk ovtcharka

Etter hva jeg har lest og sånn, er dette en litt sær rase, sånn utseendemessig ville jeg nok heller godt for leonbergeren (uten andre sammenligninger forøvrig)


Keeshund

Nope, aldri. Ikke er de pene heller.


Kooikerhund
Kromfohrländer

Nope


Labrador retriever

Vurderte også labrador en stund, men gikk bort ifra den. Blir litt kjedelig, utseendemessig sett for meg. (Ja man må jo luke ut litt på det og)
Lapsk vallhund

Aldri.


Newfoundlandshund

Ja, kunne nok vært en mulighet engang, skikkelig stilige hunder, og mentalt sett og.


Norsk buhund
Norsk elghund sort

Begge raser synes jeg er direkte stygge faktisk (bortsett fra når de er valper da). Spisshunder er ikke min type hund. Og som sagt vil jeg ikke ha jakthund.

Nova scotia duck tolling retriever

Blir litt små for meg, og som sagt ville jeg heller hatt flat eller golden om jeg skulle ende opp med retriever engang.


Rhodesian ridgeback

En mulighet ja, men kommer nok ikke til å ende opp med rr.


Rottweiler

Vurderte også denne en stund, men der kommer jo også min fordomsfulle mamma inn 😛 Dessuten er det vel strengt tatt ikke en type hund som passer meg så godt, og etter hva jeg ser så synes jeg de også er litt for kraftige nå. Om de har vært det hele tiden vet jeg ikke, men synes jeg så flere litt mer atletiske før.  Men kommer vel ann på linjer og sånn det da…


Russisk sort terrier

Kommer aldri til å ha noen terriertype. Untakket ville vel vært amstaff eller pitbull, men det ville bare vært pga. utseende. Og en liten hindring er jo også at de er ulovlige. Mentalt sett ville jeg nok heller aldri valgt en slik rase, vil ikke ha en hund som med stor sannsynlighet ikke vil gå overens med andre hunder… men hadde det bare gått på utseende så. 🙂

Amstaff:


Schäferhund

Tenkte også litt på denne da jeg drev og tenkte ut rase, men gikk vel ganske fort bort fra den og. Mentalt sett ville det nok ikke vært en rase for meg. Er litt for mye bananrygg ute og går også, mange utstillings schâfere som ser helt misfostrede ut.


Shiba

Aldri i livet.


Stabyhound

Nei


Svensk hvit elghund

Les svaret til grå elghund.


Svensk lapphund
Ungarsk vizsla korthåret

Nei
Vorstehhund korthåret

Vorstehhund langhåret
Weimaraner

Nyyydelige raser, men jakthund jakthund jakthund.

 

Raser jeg savner på listen, som jeg seriøst kan vurdere i fremtiden er: Boerboel, Grand danois, Leonberger. Men grunnen her er nok at jeg ikke huket av for større en 70 cm. Jeg har jo også skrevet bak noen raser at jeg ikke ønsker å ha den så langhåret, men de kom jo med fordi jeg huket av langhåret også. Det var egentlig fordi at velgeren ikke skulle utelukke de få langhårsrasene jeg kunne tenke meg, som fks. golden og nuffe.

Som dere ser er jo ikke rasevelgeren ikke så veldig nøyaktig, og er en hel del hunder der som ikke passer til meg. Kunne nok sikkert taklet alle, men er jo noe med å finne den rasen som passer best. Så derfor er det jo ikke akkurat en god ide å velge rase ene og alene pga. rasevelgeren, men man kan jo bruke det til et redskap for å sortere ut raser man absolutt ikke kunne tenke seg, som fks. langhårede, eller finne raser som passer, fks. allergivennlige.

Ps. Om noen som leser dette har raser jeg har omtalt som mindre pene, for all del, ikke ta det personlig. Hver sin smak ikke sant, dette er min subjektive mening. Om noen ikke liker dalmatineren, så tar jeg meg ikke nær av det. (jeg forstår det ikke, men tar meg ikke nær he he)

Rasevelgeren kan du ta her: http://www.canis.no/oppdretter/rasevelger.php?mid=126&s=9

Hvilke raser passer deg?

Tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.