Litt utstillingstrening

Som jeg skrev i forrige innlegg, har jeg jo meldt Casper på sin første utstilling. Så nå må det trenes. Tok en liten økt nå, og det gikk egentlig ganske bra. Riktignok uten noen form for forstyrrelser da, så ble jo ikke akkurat troverdig ringtrening. Men får starte enkelt!

Travingen er egentlig noe jeg har hatt litt problemer med, han tror at når jeg løper, er det leking, og da hopper han og biter i båndet. Men i dag var han veldig flink, og hoppet ikke i det hele tatt. Nappet litt i båndet, men det var lett å få ham til å slutte og. Har ikke noe utstillingsbånd enda, så fant frem valpebåndet hans (som er et kattebånd), og festet den lille kroken i selve båndet, slik at det ble et slags retrieverkobbel, eller hva man nå skal kalle det. Anyways, lett og ikke forstyrrende, så følte meg litt smart der ja.

Stå er det verre med, jeg får rett og slett ikke til vinklene bak, blir enten for mye, eller for lite. Heller for mye. Finner ingen god teknikk å gjøre det på, så tror jeg trenger hjelp her. Skal bestille boken “Klikkertrening for utstillingshunden” av Karen Pryor, så håper den hjelper litt. I morgen er det også sosialisering/ringtrening borti høgget her, så får driste meg dit kanskje og. Koster bare 20 kr, så er ikke akkurat all verdens.

Fikk til et par rimelig bra ståer da, men er jo helt tilfeldig. En ting han er veldig flink på er å bli stående, selv om jeg går unna og sånn. Kommer da noe godt ut av å være kameraets yndling. Skal trene litt hver dag nå, så skal vi da komme noen lunde i mål når dagen nærmer seg. Håper jeg iallefall, kan ikke si jeg er helt trygg på dette akkurat.

Også noen bilder da.

Den mest vellykkede i dag. Fikk til både forbein og bakbein her, synes jeg iallefall. Dumt at bildet er litt skakt, får ikke rettet opp på denne pc.

Ikke helt bra, men han var jo søt 🙂

Samme som ovenfor, bare litt annen vinkel. Eh… bakbenet ble jo litt bra da…

Ferdig, og fornøyd med seg selv.


Tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Litt utstillingstrening

 1. Zebra says:

  Hei
  så gøy at du har meldt på utstilling…
  Ang boka, så synes jeg den er elendig, du lærer ikke noe særlig av den,og er ikke verdt prisen..
  Synes han sto veldig bra på første bildet,og det vikigste er ikke at den står perfekt.. Men at dommeren kan kikke på han, at han traver noenlunde fint, og er tålig rolig i ringen.. De fleste dommere skjønner at du er nybegynner i ringen,og hjelper deg gjerne…

  Den er det ja… hmmm har ikke bestilt den enda (går ikke så fort i svingene her som du vet), kanskje jeg bare skal droppe det da.
  Er det med at dommeren skal kikke på ham at jeg må trene på, og det kan jo ikke en bok hjelpe så mye med uansett. Trodde jeg hadde gjort en bra jobb med at andre skulle få pille på ham, men da “dommeren” på treningen skulle kikke på ham var han som en åme, og fikk ikke flyttet på føttene hans heller uten at han falt helt ut. Så jeg har nok glemt unna dette litt, å trene på slikt med forstyrrelser. Ja ja… det går vel (selv om jeg angrer på at jeg meldte meg på etter jeg så hvordan han var på treningen, var egentlig ganske flaut :/ )

 2. Trygve says:

  Han står bra, men er litt slapp i holdningen.
  Få han til å være like stram i kroppen som om han ser en katt (eller noen annet han har veldig lyst på, leke?)

  Ofte er akkurat det å få hunden til å stramme seg opp som er vanskelig. Mye annet for hunden å følge med på når man er på utstilling, så da er det ekstra vanskelig å få den ekstra piffen som gjør at hunden ståler foran dommeren…

  Hei, takk for kommentar, synes også at det er noe som mangler. Trener jo alene på dette, så er vanskelig å se ting ordentlig egentlig, og han blir jo utrolig flott når lårmusklene er strammet, og hodet litt mer reist. Pleier å legge godbit på et høyere sted slik at han løfter hodet mens jeg tar bilde, men her hadde jeg det på bakken foran ham. Tror nok ikke det blir så mye stråling på første utstilling ha ha ha, må konsentrere meg om å i det hele tatt holde ham i ringen tror jeg 😛

  Ps. sorry for treg publisering av kommentar, er inne på bloggen i rykk og napp.

 3. Erta-Berta says:

  Søte casper, Tror han blir en vinner, allså. Dommerne må jo smelte helt for han? 🙂
  Lykke til med treninga og utstillingen.
  Lunasnutekos til fine Casper-gutten. 🙂
  Ha en fin Uke.
  🙂

 4. Redneck says:

  Staselig dawg! Jada 😀

 5. Bohemens says:

  Hmmm….full av svarte flekker jo 😉 hehe