CT av ryggen til Casper

akupunktur

akupunktur

Casper har hatt problemer med ryggen et år nå. Røntgenbildene viste innsnevringer i ryggen, nede ved halen. Han fikk metacam (smertestillende og betennelsesdempende) i ti dager,  og var etter det så god som ny, nesten.  På grunn av dette mente veterinæren at innsnevringen kunne være et bifunn, og det var betennelsen i vevet rundt som gav smerter.

Han var fin hele vinteren og ut til mai. Jeg la dog merke til at han var litt subbete i bakbeina, litt klønete. Så møtte vi Tira, som luktet veldig godt, og Casper tok av litt, kjente ikke sine egne begrensninger.  Han fikk vondt, og fikk smertestillende noen dager.  Han ble aldri like bra som før,  og noen uker etter ble han angrepet av en løs hund. Etter slosskampen kunne han nesten ikke gå.  Kiropraktor, akupunktur og to uker med laserbehandling ble prøvd, uten resultat.  Så da ble det bestilt CT hos en veterinærklinikk med maskin.

Veterinær så på Casper sine bevegelser at her var det nok nakken som var problemet, og det hadde han rett i.

Bildene viste hele 4 prolapser.  2 i rygg, 2 i nakken.  Ble sånn sett ikke overrasket over at det var prolaps, men at det var så mange var et lite sjokk. Ikke rart han har vondt!

2015-08-24 17.10.48

epikrise

 

Operasjon er ikke et alternativ dessverre,  alt for risikofylt i nakken. Det er egentlig ikke noe som kan gjøres, utover å gi smertestillende resten av livet. Anbefalingen var å fortsette som før, og la ham være hund. Men selvsagt blir det ikke mer herjing med andre hunder (lenge siden nå), ikke klatring i fjell, og aktiviteter som kan medføre vridninger osv. Det blir visst aldri bedre, men håper iallefall han holder seg slik han er nå, han har tross alt flere gode dager enn vonde, og er glad og fornøyd, med på alt 🙂 11.000 kostet dette (5000 av dette betaler agria), men det er godt å vite akkurat hva jeg har å forholde meg til.  Selv om det er dumt det ikke finnes en enkel liten risikoløs operasjon som løser alt.

Takk til Tore Berg og gjøvik smådyrsykehus for god behandling og ekstraservice , veldig trivelige og imøtekommende personale. Følte Casper var i de beste hender, kan virkelig anbefale dem 🙂

Tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to CT av ryggen til Casper

 1. Prima says:

  Dette var vond lesing:(
  Jeg har jo hatt hund selv med noe av det samme, og jeg vil anbefale deg å la han gå på smertestillende daglig. Bare i små doser, evt øke på vonde dager. De er vansklige å lese, de klarer ikke å beherske seg selv, og de vil helst ikke vise at de har vondt.
  Ønsker dere masse godt framover, og kos dere.
  Prima recently posted..Sporkurs med Geir B.Larsen

  • Lola Pagola says:

   Ikke så gøy nei. Men… får gjøre det beste ut av det!

   Skal ta en prat med veterinær om det når han skal ta blodprøver på mandag. Jeg er jo redd for de bivirkningene som går utover lever og nyre jeg da. Så skal høre om metacam er det beste alternativet, eller om det er noe som er litt mildere mot organene. Han har tross alt ikke så store smerter virker det som, det går litt opp og ned. Han er flink til å beherske seg selv faktisk, så det er lett å se når han har vondt i det minste. Men han kommer jo ikke til å bli satt i leke-stituasjoner lenger. Det er litt trist, ingen herjing med andre hunder, men sånn får det bare være. Blir vel aldri mer kickbike igjen heller. Men løpe løs skal han få lov til 🙂
   Takk for det!