Trondheim hundefestival 2011

På lørdagen var det en irsk dommer. Jeg hadde nok et lite håp om at dette kunne være en dommer for oss, men det var det ikke. Jeg var kjempenervøs (trodde egentlig jeg hadde blitt litt bedre på å kontrollere nervene i forkant), og Casper var totalt ufokusert. Vi fikk vel ikke løpt en meter riktig engang tror jeg, for snuten hans var som limt i gresset! Veldig frustrerende, og ikke fikk vi flere sjanser heller. Jeg kan jo sånn sett svelge en blå,  men når jeg vet at vi i det minste kunne fått rød, og at vi ikke fikk det pga. jeg rotet alt til, ja da blir det litt småsurt (er jo ikke til å vite om vi ville fått rød da, men den siste setningen på kritikken gir meg grunn til å tro det).

Des Manton, Irland

3 years. well up for size. strong head and body. ok ang. front + rear. needs to settle on moves. ok topline and profile. looses it on moves.

Very Good

Vel. Jeg kan ikke si annet enn at jeg ble kjempeskuffet, og tok det litt dårligere en jeg burde ha gjort det.  Lett å glemme at VG per definisjon ikke er dårlig i det hele tatt.

Så var det søndagen. Jeg hadde 0 håp, og tenkte at jeg måtte jo dra dit fordi jeg hadde betalt for det, og dratt så langt. LureGuro forvandlet halvstrupen til helstrup, og viste meg hvordan jeg kunne hindre ham i å lime snuten i bakken. Og sannelig hjalp det 🙂 Ga ham heller ikke frokost i dag, og kjøpte en vaffel til godbiter. Frolic var ikke godt nok i går.Dommeren var kjempekoselig, og fikk meg til å slappe av. Stort pluss til ham, stiller gjerne for for ham igjen! Glemte meg litt, og ga Casper en vaffelbit rett før han skulle sjekke tenner, og da gikk han frem og sa at han skjønte ikke hvorfor dalmatinere og ridgebacker alltid ble fôret så mye i ringen. Virker som det er litt typisk disse rasene *ler*. Ikke første gangen jeg har hørt en dommer kommentere at det er for mye fôring i prikkeringen. Og jeg skjønner det veldig godt, er ikke noe særlig å sjekke tenner fulle av vafler. Jeg for min del må bli litt flinkere til å huske på det, men er så lett å glemme i “kampens hete”.

Uansett, da vi fikk den røde sløyfen var det så uforventet etter gårsdagen, at jeg helt hadde glemt hva man gjør når man får en slik en *flir*. Da det etterpå ble en rosa begynte jeg nesten å grine haha. Vi slo ut noen hanner med VG og, og endte opp med CK, res. CERT og 4.BHK! Kjempefornøyd med det, veldig moro å plassere seg i beste hannhund. Sånn umiddelbart må jeg jo si at det var litt “surt” at certet var så nære men glapp, men jeg må jo bare være kjempefornøyd med det, og med et slikt resultat så gir jeg ikke opp utstilling enda, selv om vi MÅ få den løpingen under kontroll snart. Bedømmingen var veldig grundig, i forhold til lørdagens som gikk veldig fort, der var det bare en finger inn i munnen for å sjekke bitt osv. Så jeg må jo bare si at det var veldig gøy med et slikt resultat når dommeren går grundig til verks, og det attpåtil er dalmatinerspesial 🙂

Gunnar Nymann, Danmark (dalmatinerspesial)

3 år, sterk han m/utmerkede linjer. Må ikke være kortere i neseparti i forhold til skalle (her målte han med fingrene, aldri opplevd før). noe mørke øyne (det er det det står, men han må vel ha sagt at de kunne vært mørkere? For for mørke er de vel ikke) ok. øreansetning, ok bitt. God hals. Utmerket forbryst. Sterk kropp. tilstrekkelig vinklet. utmerkede ben. litt steil mellomhånd. tilstrekkelig side bev. ok bak. litt steil fremme. (Vi løp ikke voldsomt bra i dag heller, det kan jeg ikke skryte på meg, selv om snuten var oppe *ler*)

Excellent, 1, CK, res.CERT, 4.BHK


Har hatt en kjempefin helg iallefall, masse skravling med prikkevenner og hundefolk, og ellers et veldig koselig opphold i Trondheim hos tante, der den gamle boblen fikk kjørt langtur til støren, med en fin kø bak seg 🙂

Jeg må og skryte litt av Casper, som har oppført seg helt eksemplarisk på toget opp og ned. Ikke noe tull med den gutten, og til tross for veldig dårlig plass, så lå han stille begge turene, og på nattoget var det ikke plass for ham å strekke ut engang. Så at det ikke var behagelig for ham stakkar, men han tok det uten et eneste pip. Supercasper <3

Jeg hadde ikke med kamera på utstillingene, trodde det kom til å regne begge dagene (men det sluttet når vi kom frem). Men tok noen bilder i Ila på havnen.

også må jeg ta med disse, han er litt komisk i grunn. Stilte ham opp, og kastet en godbit foran som han kunne se på, og få som belønning. Dette er etter to forskjellige oppstillinger og “værsegod’er”, og han legger i vei helt likt, med ben og tunge 😀

Tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

14 Responses to Trondheim hundefestival 2011

 1. Monica says:

  Gratulerer med bra resultat på søndagen. Og som alltid, noen vannvittige flotte bilder av Casper. Han er utrolig pen og du tar utrolig bra bilder. *digger*

 2. Kristine says:

  Grattis med flott resultat! Vakre Casper! Vanvittig kule bilder av han foran den veggen 😀

 3. Åååh! Jeg håper i hvert fall at du tok mange bilder med Casper og den veggen der – for jeg ser for meg maaange kule kombinasjoner! Utrolig stilig. 🙂

  • Nina says:

   ja det ble noen 😀 Men må ta flere neste gang jeg er der altså, ble ikke så voldsomt spennende bilder. Mange fine steder på den havnen faktisk. Savner litt sånt her, ikke mange fine “locations”…

 4. Troja says:

  Du hadde vunnet alt hvis eg hadde vært dommar. Utn tvil!

 5. Maya says:

  Du e stiiiiilig Casper! Grattis 🙂

 6. Elisa og Co. says:

  Så bra at det gikk bedre på Søndagen! Er litt surt å reise langt og få resultater man er misfornøyd med. Kjempefine bilder! Tøft med tagget vegg bak:) Med mer trening tror jeg det vil gå supert neste gang. Han er jo smashing!!

  • Lola Pagola says:

   Ja, er jo litt kjedelig. Men hadde noen å besøke heldigvis, så da hadde det uansett ikke blitt bortkastet. Og alltid mange koselige folk å snakke med da.
   Mer trening ja, løpingen må øves grundig på. Problemet er jo at vi ikke har noen “autentiske” steder å øve på, han løper supert alene med meg, men så snart han kommer i ringen blir det fryktelig styrete.

 7. Kirsten says:

  Hei Nina,
  Synes dere har gjort det bra og du kan være fornøyd med dag 2, strålende det:-)
  Har stått bak cert maaange ganger og det er litt kjedelig å være nr 2…
  Det øverste bildet med vannet bak var supert, der sto han også flott.
  Lykke til videre!!

  • Lola Pagola says:

   Er fornøyd med det ja 😀 Litt kjedelig… men men, shit happens *ler* moro at det blir gjort litt stas på res.cert og, med sløyfe. Jeg kjøper den gladelig!
   Tusen takk 🙂