Nytt triks: Lukking av skuffer [video]

Casper har lært seg å lukke skuffer 😀

Jeg har brukt klikker, shaping og target . Target på pinne og håndflate kunne han fra før av, så det var bare å videreføre det til skuffer (og skap som han og har lært), og klikke for snutekontakt. I begynnelsen var han bare såvidt borti skuffene, og de bevegde ikke så mye på seg. Jeg belønnet nok dette litt for lenge, for tok litt tid å fremkalle hardere dytt, men de kom da. Så belønnet jeg for hver gang skuffen gikk litt inn, selv om den ikke gikk helt inn. Etterhvert belønnet jeg bare for når skuffen gikk helt inn, uansett om det gikk på ett eller flere dytt. Han skjønner nå at skuffen skal helt inn for at belønningen skal komme. Til slutt la jeg på en kommando, som ble “Trykk”. Hadde passet best å bruke “lukk” eller “lukke”, men da tilbyr han seg å bukke, så da ble det trykk. 🙂 (Dette ble en grov oversikt på hvordan det ble innlært, så bare spør om detaljer ønskes).

Her er en liten videosnutt, som dere ser er han pliktoppfyllende og gir seg ikke før den er lukket helt. 😀 (har tatt bort klikker, vanskelig å belønne, klikke og filme samtidig. Uansett skal jo klikkeren bort når trikset sitter).

Tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

10 Responses to Nytt triks: Lukking av skuffer [video]

 1. Pingback: Spaghetti can be eaten most successfully if you inhale it like a vacuum cleaner. « Veni. Vidi. Vici

 2. Lola Pagola says:

  Og takk for alle de koselige kommentarene folkens! 🙂

 3. Han er kjempe flink! Kenzo kan også lukke skuffer, veldig gøy når man skal rydde bort bestikk og gidder ikke å lukke skuffen sier man bare dytt, så sprinter han bort til skuffen og lukker den. På tide å lære lille Kodak også.

 4. Zebra says:

  Kjempebra, og tydelig at han synes det er gøy:)

 5. emelie says:

  duktig casper! 🙂

 6. MonicaT says:

  Så utrolig flink ! Imponerende

 7. ellieogco says:

  Så søt (og flink!) han er <3

 8. Emilie says:

  Flinke dere er 😀 Søte Casper 🙂

 9. Maria says:

  Aww. Så flinke! 😀