Kickbike CrossMax

I går hentet jeg min nye kickbike crossmax, ikke så langt unna her jeg bor (http://www.boysen-hillestad.com/). Er visst utsolgt over alt nå, så var veldig heldig som fikk kjøpt nå.

Men nå er den her, og det er virkelig moro altså, anbefales sterkt til de som har trekkvillige hunder. Den er også såpass lett (12 kilo tror jeg) at det ikke er noe problem om man vil slippe hunden i skogen fks. og sparke for egen maskin. Egentlig ikke noe tyngre enn en vanlig sykkel.

Jeg betalte kr 3700, og det ser ut til at den er av topp kvalitet, og virkelig verdt prisen. Kjempebra måte å trimme hund (og seg selv) på, og mye sikrere enn å bruke springer på sykkel. Den har to nivåer av bakkeklarering, og man kan stille inn på dempingen (kjempebra demping på den). Mange hundekjørere pleier å snu styret fikk jeg høre, slik at det blir lavere. Det var gjort på den jeg lånte før jeg bestilte, og jeg stusset litt på det, at den ville vært veldig ubehagelig for en lang mann. Men hvis man setter det på riktig står jeg med mine 163 cm ganske høyreist egentlig. Kanskje jeg snur det feil vei etterhvert, men først får jeg teste den ut slik den er.

Kickbike CrossMax

Kickbike CrossMax

Jeg vinglet litt mellom denne og pawtrekker , men jeg tror jeg har gjort riktig valg. Grunnen til at jeg en stund hellet mer mot pawtrekkeren var at den er jo spesialdesignet for hund, og har feste foran, noe som kickbiken ikke har. Seleverkstedet har laget en stang til å feste på kickbiken, og det er jo en mulig løsning, men er ikke noe problem å bare feste båndet under styret heller. Synes også den ser litt klumpete ut. Hun jeg kjøpte sykkelen av viste meg en annen måte, man bruker en del av ett pulkfeste (fjellpulken) og fester det i styret, ikke like voldsomt som seleverkstedet sitt, og man får båndet litt ut fra hjulet. Men som sagt, egentlig er det ikke noe problem å feste under styret, for båndet er jo stramt hele tiden, men så klart må man være obs på eventuelle bråstopp og sånn da. Bremsene er forresten også veldig bra, ikke noe problem å holde igjen en hund i full vart med dem.

En annen ting er og at pawtrekkeren har høyere bakkeklarering, som gjør det tungt å sparke for egen maskin, noe jeg kommer til å gjøre av og til når jeg slipper ham i skogen etc. Merker det på kickbiken at det blir tungt å sparke når den er på det høyeste nivået, så jeg skal sette den ned til det laveste nå. Så det er definitivt noe man må ta med i beregningen, hvis man vet at man blir nødt til å hjelpe hunden, eller skal slippe den på tur. I tillegg er pawtrekkeren endel dyrere.

Jeg er iallefall veldig fornøyd med denne, og kanskje stiller vi i et løp eller to i år og. Kanskje 🙂

Ps. husk hjelm, bra trekksele (Casper bruker free motion selen fra nonstop dogwear) og strikkbånd. Sjekk også potene (potevoks og sokker om nødvendig), og unngå asfalt.

Tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Kickbike CrossMax

 1. Pingback: Kickspark Max - Vandalmis.net

 2. Zebra says:

  Det der høres så spennende ut. Og jeg gleder meg til du stiller i løp- knallmorro

  • Lola Pagola says:

   hahaha ja OM jeg noen gang kommer til å stille 😛 synes det går veldig bra til nå da, han er veldig utholdende og 8 km er ikke noe problem iallefall. Men er jo det med andre hunder da, han vil vel heller leke enn å komme først tenker jeg. 😛

 3. Eva says:

  Knalltøft med kickbike! 😀

  Og tusen takk for kommentaren på bloggen 🙂

 4. Marie says:

  Fantastisk så gøy! Litt misunnelig, bra at du argumenterte for og imot i forhold til pawtrekkeren.
  Hva slags løp kan dere være med i?
  Spennende 😀

  • Lola Pagola says:

   Jeg tror jeg kan delta i sparkesykkel , men jeg må si at jeg virkelig ikke har peiling på dette, og vet ikke om man bare kan delta sånn uten videre heller.

   —- fra http://www.sleddog.no/t2.asp?p=58518
   Sparkesykkel: En eller to hunder.

   Utstyret har utviklet seg til det mest avanserte innen sykkel (nav, bremser, heve/senke m.m.)

   Man kan delta med vanlig sykkel uten kjede, noe vi gjorde de første årene. Men det er en stor fordel med sparkesykkel.

   Distanse: 4-8 km avhengig av temperatur.

   —-

   Lite sannsynlig at jeg kommer til å stille egentlig, men kanskje i noe veldig uoffisielt noe med andre som ikke har typiske trekkhunder kunne vært veldig gøy. Casper er jo ikke slik som hunder som er avlet for dette akkurat, han blokker ikke alt ut og kan godt finne på å stoppe for å tisse (men det er en trenings sak da), og vil tro at han kommer til å bli litt distrahert av de andre hundene og 😛 Men ja, tiden vil vise, har iallefall fått en liten fingernegl inn i det som virker som en veldig morsom og spennende sport iallefall 🙂

 5. Linda & Oscar says:

  woohoo, så gøy, må få actionbilder og da 🙂