Hva skjedde?

Før syntes jeg alle hunder var fine/kule/tøffe, enten de hadde kort snute, underbitt, masse hud, korte ben, lang rygg, etc. Men når jeg ser slike hunder i dag, mange år etter, så klarer jeg bare å tenke på alle problemene disse overdrevne trekkene potensielt fører med seg, og for å menneskeliggjøre litt, føler ikke mange av disse hundene, som f.eks pekingeseren seg veldig hemmet, tatt fra muligheten til å leve et normalt og aktivt hundeliv? Jeg synes det er utrolig at så mange raser har kommet dit de er i dag, og uten å nevne raser her, så kunne man etter min mening satt en strek for en hel del av dem nå. Jeg må og si at jeg synes det er rart at folk ønsker seg slike raser, men helt tydelig at smaken virkelig er som baken noen ganger.

Bookmark the permalink.

6 Responses to Hva skjedde?

 1. marirari says:

  Det er helt utrolig at enkelte mennesker mener at f.eks. schäferen skal se ut som den sleper beina etter seg. De som fortsatt bruker schäferen her i Norge, som tjenestehund, har sluttet å ta i bruk norske hunder fordi de er helt ødelagte og importerer fra Tyskland i stedet. Nå var ikke denne filmen rettet mot Norge spesielt eller schäferen, men det var det første jeg kom på.

  Jeg syns det er latterlig at vi mennesker kan tillate oss å gjøre dette mot dyr bare fordi de ikke har noe de skulle sagt. Dette er en tungtveiende grunn for at jeg har lyst til å bli oppdretter, altså for å få hundene tilbake til hva de egentlig er. Dette gjelder for så vidt katter også i større grad. Perseren har snart nesen helt inn i magen… Det er trist!

  Mer fokus på sunne eksemplarer av raser!

  Ps: Jeg “låner” filmen jeg 😉

 2. Jeg er så enig så enig med deg. Menneskets forfenglighet går utover uskyldige dyr- det er trist. Det er verste er at folk seriøst mener at detter er okei, og ikke til plage for hunden- sykt.

  • Nina says:

   Ja, mennesket er et farlig dyr… :/ Jeg skal ikke hevde at min (vår) rase er problemfri, men funksjonell, det er den sannelig!

 3. Maya says:

  *Applaus* Dette må eg få si va en gripende opplevelse for meg. Eg fikk så vondt i hjertet av å se alle de stakkarsene med helseproblemer. Eg så jo at min rase også ble nevnt mht. te pelsen, men heldigvis finnes det sakser 😉 Pelsen te enkelte kåkkare e jo bare en bagatell i forhold te ka som e avlet frem hos f.eks. schæfer og shar pei. De som hadde en idé om at disse rasene sku bli finere burde tenkt litt lengre back in the days, for ut fra denne filmen har jo alle bare blitt “styggere” og uhyre mindre praktiske.

  Et bra tema du tar opp her. Eg e eni’ i alt du skrev!

  Ps; “Could they be any prettier?” sa de om kåkkarene på slutten *knis*

  • Maya says:

   Rettelse; “Aren’t they pretty enough already?”, men dokkar skjønte vel tegningen 😉

  • Nina says:

   Ja ikke sant, saks er en fin ting! 🙂 Cocker er absolutt ikke noen versting, jeg tenker iallefall ikke noe negativt når jeg ser en (jeg tenker faktisk på deg Maya hihi, du er den kuleste cockeren jeg vet om!).
   Jeg gleder meg til pedigree exposed 2 kommer ut jeg, det blir interessant tror jeg. Er bra det er mer fokus på dette, virker som endel raseklubber så smått begynner å ta til vettet. Lov å håpe iallefall!