Casper og sauene (dalmatian shepherd)

Tidlig i høst var vi på tur på venabu-fjellet. Casper gikk løs hele tiden, var ikke noen sauer i sikte. Men selvsagt kunne jo ikke det vare, og plutselig kom vi over en flokk. Uææ! Casper jumper etter, her er det jo en hel haug potensielle lekekamerater!

Men det var jo ganske tydelig at sauene ikke hadde noen interesse av å leke med den prikkete raringen...

.

... så jeg ropte jo på ham med en gang selvsagt, men han saknet bare farten. Så ropte jeg igjen, og til min store overraskelse kom faktisk gutten, glad og fornøyd, ferdig med sauer og klar for pølse!

.

På turen hjem igjen gikk vi et par meter unna enda en flokk, Casper viste litt interesse, men da sa jeg bare “nei, vær her”, og han hørte han, og brydde seg ikke mer om sauene. Så det var jo ganske enkelt å få ham saueren da, spørs bare om han husker det til neste år *ler*. Var iallefall veldig stolt av ham, han er egentlig ikke så verst lydig, når det kommer til stykket, og når det passer ham 😛

.

en flott tur, og fin oppvarming/utladning til utstillingen på hundorp dagen etter (som jo gikk kjempebra 🙂

bildene: BJP.

Tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

10 Responses to Casper og sauene (dalmatian shepherd)

 1. FINE FINE gjeterhunden Casper 😀

 2. Heidi says:

  Flinke Casper.
  Jeg er redd Jakko ikke hadde vært like lett å honke inn igjen :-(.

 3. Lola Pagola says:

  Har du dem ikke løs på tur noen gang forresten på tur? Det hadde ikke jeg taklet, særlig ikke siden du skriver at du skal på gå pent i bånd kurs i samme slengen *ler* (vi kunne sannelig trengt sistenevnte :S )

 4. Unni says:

  Jammen greit med sånne opplevelser! Godt det ikke var en sinna søye der…;-) Jeg hadde blitt så redd at jeg aldri hadde kommet på å ta bilder!! Imponerende at du rakk det. Det betyr nok at du antakeligvis stoler mer på ham enn iallefall jeg gjør med mine. VI diskuterte dette akkurat i dag. Jeg vil så gjerne slippe dem, når vi går over mange jorder med utsikt til alle kanter, men nei. Der er vi to hundeeiere dønn uenige om risiko. De er jo ikke en levende skapning på en halv kilometes avstand, men det hjelper ikke. SÅ jeg vet jo ikke i det hele tatt hvordan de oppfører seg ved innkalling. (skal på kurs 11-12 med innkalling og gå pent:-)

  • Lola Pagola says:

   Ja da hadde han vel fått seg en støkk stakkar, men lammene var store da. Hadde nok ikke hatt ham løs om det var små lam der.
   Ikke jeg som tok bildene, så rask er jeg ikke, faren min hadde tilfeldigvis sitt kamera i hånden akkurat da, var over på 20 sekunder eller noe.

   Her omkring er det endel rådyr, når vi går i skogen eller på jorder hender det vi skremmer dem frem. Husker da Casper var ett år, hans første rådyr *mimre mimre* han hadde aldri stukket av før, men da stakk han etter gitt, og var borte i 5 panikkfylte minutter. Kom glad og fornøyd tilbake. Når de blir skremt frem på tur nå, så løper Casper litt halvhjertet etter, og jeg roper på ham, og han snur. Hadde ikke stolt på ham for ett år siden, men nå vet jeg omtrent hvordan han kommer til å reagere, og han har ikke noen interesse av å jage dyret, mister fokus fort 🙂 Så merkelig nok er jeg ikke redd lenger for at han skal løpe langt etter og forsvinne lenger, føler jeg kjenner reaksjonsmønsteret hans på dette godt nok til å ha ham løs. 🙂

 5. Zebra says:

  Herlige flinke Casper, og jeg er helt enig med soppen her, hehe..

 6. Wilda says:

  Vad söt och duktig han är

 7. Soppens Visdomsord says:

  Fin Casper! 😀
  Jeg pleier å si at mine kommer på innkalling 90% av gangene, også dropper jeg å si at vi ikke møter noen 90% av gangene, så du kan med god samvittighet si at han er saueren og veldig lydig! 😀