Prøvesvarene på kulen til Casper har kommet

Som jeg skrev i dette innlegget ble Casper operert for en mystisk kul, som veterinæren ikke visste hva var. Nå har prøvesvarene kommet….

Og… jeg er en lykkelig lykkelig hundeeier!! Det ble ikke funnet svulstvev, og det var helt ufarlig!!! 😀 😀 😀 😀

 

krivet fra PatLab, Norges veterinærhøyskole:

Prøvesvar: Det ble mottatt to tilskårne biopsipreparader fra hud. Fast, lyst vev med forkalkede områder. Ingen anamnese.
Histologisk undersøkelse viste amorfe masser av et basofilt, forkalket materiale, og områder med chondroid metaplasi. Vevet var også ekspandert av fibroplaster og kollagen (fibrose). Det var ikke neoplastisk vev i preparatet.

Diagnose: Calcinosis circumscripta

Kommentar: Tilstanden forekommer av og til hos unge hunder (<2 år) og vanligvis hos store raser, og over 50% av tilfellene er rapportert å forekomme hos schæferhund. Lesjonen er ofte solitær og finnes ofte på punkter utsatt for trykk og i områder med tidligere skade. Behandling er kirurgisk gjerning. Residiv er ikke beskrevet.
(Dvs. at den kommer ikke tilbake Very Happy ).

 

Men helt friskemeldt er han ikke, nå har han kennelhoste, og 10 dager ekstra på pensilin. Men han er bedre enn han var i helgen, så det går nok bra. Men det gikk kaldt nedover ryggen på meg da jeg leste at to hunder nå har dødd av kennelhoste, og flere er innlagt. Veterinæren hadde og hatt noen tilfeller nå, så det er noe som går på østlandet. Er glad jeg allerede har bestemt meg for å droppe NKK bø, selv om det hadde vært så gøy. Nå er det enda en faktor som gjør at avgjørelsen ikke blir noe vanskeligere iallefall. Det er jo alltid en fare for smitte når man er på utstilling, og kennelhoste er det jo “overalt”, men akkurat nå kjenner jeg at jeg har fått nok av dyrlegebesøk og bekymringer over Casper… han har jo en reaksjon etter en sprøyte nå og, barbert område, kennelhoste… i det hele tatt, vi hadde vært teite om vi dro rett og slett.

 

 

Tagged , , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Prøvesvarene på kulen til Casper har kommet

 1. Lola Pagola says:

  Hei Aud! Tusen takk for en veldig hyggelig kommentar, blir jo veldig glad når noen sier de liker siden 😀 Skal man ha hund trenger man jo egentlig bare en dalmatiner, multitalenter og potethunder! (Er en smule forelsket i hunden min, og rasen kan man si!)

  Nå er han heldigvis frisk igjen, væskeansamlingen under såret er på tur ned, og ingen host lenger. Men nå har jeg fått “kennelhoste da” 😛

  Så flink gutten deres er, det var jo virkelig ett flott triks, smart rase det her!

  Vi sees! 😀

  Nina

 2. Aud says:

  Hei! Så fin hjemmeside, nytt og friskt med flotte videoer og bilder! Det trenger vi i Klubben! Ikke alle er på Facebook, så fint å se et dalmatinerliv med en dedikert eier! De er jo allsidige og trenger inspirasjon, så mange nyttige tips fra siden din!! Vår 11-år gamle tispe føler hun kan alt, ikke så mye “triks” men klarer seg bra! Vår 2 år gamle gutt har stort potensiale, så her bør vi nok skjerpe oss!! Han kan mange ting, henter skoa mine hver morgen når jeg står opp..og blir veldig glad når jeg omsider kommer ut av morgenkåpa! 🙂 Han er glup. Vi har ikke lært ham dette. God bedring til Casper! Hundeforsikring er et must!!! Kennelhoste er et utsillingsproblem når altfor mange hunder blir stuet sammen. Lykke til videre, vi sees nok!

 3. Villblomsten says:

  Så flott at det ikke var kreft 🙂

  Jeg hadde dalmantiner i 20 år ,
  og drømmer meg tilbake mens jeg blar nedover bloggen din 🙂

  Savner virkelige en dalmatiner i huset 🙂
  Hun er snill og grei hun vi har nå altså
  ( så det ikke høres ut som om jeg klager på henne )

 4. Elisa og co. says:

  Så flott at prøvene var bra! Men skjønte ikke stort av prøvesvaret haha 😛 Fortsatt god bedring. Synd du gikk glipp av utstillingen. men du får ta det igjen 🙂 God helg videre!

 5. Anita says:

  Hei og hopp!!
  Så flott at det var en ufarlig kul på schæferen din ;o) Synd med kennelhosten da, men like greit og holde seg hjemme så man ikke smitter flere :o) Vi er jo sjelden på innendørsutstillinger, så kanskje derfor vi slipper unna mye av smitten?? Hørte om flere som ble smittet på ene utstillingen som var nå nylig.

 6. emelie says:

  hon har 55 på både den med och den utan ben! 🙂

 7. Pia says:

  Ååååå så kjekt å lese at det ikke var noe farlig! JIPPI! 😀

  Litt småredd vi også sliter med en kennelhoste. Ikke hverken surkling eller “store” problemer med det, kun litt småhosting. Virket helt fin i går, men litt småsliten og slapp i dag… For noe herk! Se det positive i det – vi slipper utstillingsnerver begge to 😉 Manger utgår nok for oss… Weee! Haha!

  • Nina says:

   Hahaha ja, slipper nervene! Men denne hadde jeg faktisk gledet meg veldig til da, kombinert med et besøk :/ så litt kjipt. Men på den andre siden er det litt deilig og da, er jo litt stress å dra helt dit, mye styr, så når vi uansett ikke stiller i toppform er det ikke helt verdt det bare for en liten helg.

   Håper kennelhosten forsvinner fortere enn svint, fikk litt noia da jeg leste om de døde hundene 🙁 er så utrolig trist…