Prøvesvarene på kulen til Casper har kommet

Som jeg skrev i dette innlegget ble Casper operert for en mystisk kul, som veterinæren ikke visste hva var. Nå har prøvesvarene kommet….

Og… jeg er en lykkelig lykkelig hundeeier!! Det ble ikke funnet svulstvev, og det var helt ufarlig!!! 😀 😀 😀 😀

 

krivet fra PatLab, Norges veterinærhøyskole:

Prøvesvar: Det ble mottatt to tilskårne biopsipreparader fra hud. Fast, lyst vev med forkalkede områder. Ingen anamnese.
Histologisk undersøkelse viste amorfe masser av et basofilt, forkalket materiale, og områder med chondroid metaplasi. Vevet var også ekspandert av fibroplaster og kollagen (fibrose). Det var ikke neoplastisk vev i preparatet.

Diagnose: Calcinosis circumscripta

Kommentar: Tilstanden forekommer av og til hos unge hunder (<2 år) og vanligvis hos store raser, og over 50% av tilfellene er rapportert å forekomme hos schæferhund. Lesjonen er ofte solitær og finnes ofte på punkter utsatt for trykk og i områder med tidligere skade. Behandling er kirurgisk gjerning. Residiv er ikke beskrevet.
(Dvs. at den kommer ikke tilbake Very Happy ).

 

Men helt friskemeldt er han ikke, nå har han kennelhoste, og 10 dager ekstra på pensilin. Men han er bedre enn han var i helgen, så det går nok bra. Men det gikk kaldt nedover ryggen på meg da jeg leste at to hunder nå har dødd av kennelhoste, og flere er innlagt. Veterinæren hadde og hatt noen tilfeller nå, så det er noe som går på østlandet. Er glad jeg allerede har bestemt meg for å droppe NKK bø, selv om det hadde vært så gøy. Nå er det enda en faktor som gjør at avgjørelsen ikke blir noe vanskeligere iallefall. Det er jo alltid en fare for smitte når man er på utstilling, og kennelhoste er det jo “overalt”, men akkurat nå kjenner jeg at jeg har fått nok av dyrlegebesøk og bekymringer over Casper… han har jo en reaksjon etter en sprøyte nå og, barbert område, kennelhoste… i det hele tatt, vi hadde vært teite om vi dro rett og slett.

 

 

Tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.