*klikk og godbit* – første dag med klikker

Da har jeg endelig fått kjøpt meg en klikker. Hadde jo planer om å klikketrene Casper helt fra jeg fikk ham, men har bare aldri fått røven i gir. Men nå har jeg begynt!

For de som ikke vet hva det går ut på, så er det bare at man har en liten dings man trykker på, som gir fra seg et høyt klikk, og dette klikket bruker man istedenfor fks. å si “bra!”. Klikket blir etterfulgt av en godbit. På denne måten vet hunden at det er noe godt i vente, så man ikke trenger å stappe godbiten inn på sekundet, og man kan være helt nøyaktig med hvilken adferd man vil belønne.

I dag har jeg bare klikket på adferd han har tilbudt meg, merker at “dans” (snurre rundt) kommer mye raskere nå, har ikke helt fått den til å virke uten klikker. Han legger seg, setter seg, vet ikke helt hva han skal gjøre, for jeg står der bare med godbit i hånden. Så han vet at det er noe godt i vente, men ikke hva han skal gjøre for å få det. Han begynte så å snurre rundt, etter mye dekk sitt dekk sitting, og da klikket jeg, og han fikk godbit. Nå tilbyr han “dans” veldig raskt, og jeg har fått til at han snurrer rundt to ganger før han får godbit. Har enda ikke lagt på kommando.

For å ikke låse ham helt i “dans”, vil ikke at han bare skal tilby det og tro det er eneste vei til godbit, har jeg begynt å øve på “spill død”. Det har vi virkelig ikke øvd noe på, og jeg er overrasket over hvor fort han tar det faktisk. Det er alt for tidlig å legge på kommando, men ser at dette kan gå ganske raskt.

Gjør det ved at jeg bare står, og lar ham tilby adferd. Mye “dansing”, og sitting, og når han la seg ned i vanlig dekk, klikket jeg og gav godbit. Han ble liggende, før han la seg over på siden. Klikk og godbit. Jeg vet egentlig ikke helt hvordan jeg vil ha “spill død”, om jeg bare vil ha ham på siden, eller på ryggen. Klikket iallefall når han rullet over på rygg, at han tilbyr adferd er uansett bra, så han ikke blir passiv.

Ja, det er iallefall det vi har gjort i dag. Og er ikke snakk om lange tiden heller, 10 minutter til sammen i dag tror jeg. Det går utrolig fort, og ikke minst, det er mye artigere enn “vanlig” trening, synes egentlig det er litt småkjedelig. Men med klikker blir det så mye mer nøyaktig. Som sagt, har jo ikke drevet på med dette lange stunden, men tror nok dette er den beste treningsmåten for oss.

Her er noen mål som jeg har lyst til å nå med klikkertrening, sånn i nær fremtid:

Spille død

Danse, med kommando.

Lukke skuffer

Ellers er vi jo på den evindelige gåpentibåndetdaforfaendritiåtrekk! men orker ikke sette det opp som et mål akkurat nå, han går greit nok som regel, ellers går han egentlig mest løs, så det er jo ok. Vil også klikke inn det, men når det er glatt, store votter på hendene og kaldt blir det litt omstendelg å drive med klikker og godbit.  Så foreløpig blir det bare å stoppe opp når han drar, vente på at han slakker, og gå videre, selv om den metoden dessverre ikke fungerer så godt som den visstnok skal gjøre, det er ett eller annet han ikke helt skjønner. Håper klikkeren kan hjelpe med det og. The Great powerfull clicker!

Vi har også vært på lang tur i dag (11000 skritt for min del), i dyp irriterende snø som vi gikk igjennom hvert femte skritt halve veien. Men koselig for det om.

<a href=”http://www.canis.no/1382-19-1-41.html” target=”_blank”><img border=”0″ src=”http://www.canis.no/idevaffiliate/banners/468×60-klikkertrening.gif” width=”468″ height=”60″ alt=””></a>
Tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.